Γιάνης Βαρουφάκης: «Μπράβοι της νύχτας μου επιτέθηκαν» – Καταδικάζει την επίθεση ο πολιτικός κόσμος

Θύμα θρασύδειλης επίθεσης από ομάδα αγνώστων έπεσε την Παρασκευή το βράδυ ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Δείτε:

Ξυλοκόπησαν τον Γ. Βαρουφάκη έξω από εστιατόριο

Οι άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους πλησίασαν τον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 λίγο μετά τις 21:00 μέσα στο εστιατόριο όπου και βρισκόταν και τον προπηλάκισαν, χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις και ζητώντας του ούτε λίγο ούτε πολύ τον λόγο για τον πολιτικό ρόλο του στην επιβολή των Μνημονίων στην Ελλάδα.

Ακολούθησε προτροπή του Γιάνη Βαρουφάκη ο διάλογος να μεταφερθεί εκτός εστιατορίου, όπου η ομάδα των αγνώστων συνέχισε να τον προπηλακίζει προτού τελικά τον ξυλοκοπήσει.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με κάταγμα στη μύτη.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πέσει πάλι θύμα επίθεσης, όταν είχε βρεθεί ξανά στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων με τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου.

Όπως σημειώνει ο ίδιος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτοί που τον χτύπησαν: «δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο».

Καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

«Θρασύδειλη φασιστική επίθεση από προβοκάτορες τραμπούκους» χαρακτηρίζει το περιστατικό το ΜέΡΑ25 και ζητά να «προβληματιστούν από το επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι».

Δηλώνει την αποφασιστικότητα του καθώς «εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε» και καταλήγει: «Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε απόψε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης. Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συμπληρώνει: «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει με τον νόμο της βίας πού θα κυκλοφορεί οποιοσδήποτε πολίτης. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αρχές θα ερευνήσουν και θα εξιχνιάσουν άμεσα αυτή την άθλια ενέργεια. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Γιάννη Βαρουφάκη».

Για «φασιστική πράξη» μιλά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης, αναφέροντας πως «ο ξυλοδαρμός κάθε πολιτικού ή πολίτη για τις απόψεις του είναι πράξη φασιστική».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας» ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter o κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος σχολίασε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη. Η βία -ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει «πολιτικό» περιεχόμενο- προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής -από όπου κι αν προέρχεται- δεν θα περάσει».

Ο βουλευτής, Κλέων Γρηγοριάδης γράφει στο Twitter: «Αυτοί που διακινούν το ψευδές αφήγημα ό,τι ο Γ. Βαρουφάκης ψήφισε (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ) μνημόνιο να προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο. Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί