Νέο συλλαλητήριο για την τραγωδία των Τεμπών την Κυριακή στο Ηράκλειο

Νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

Ήδη έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται καλέσματα από σωματεία που γνωστοποιούν την συμμετοχή τους.

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΤΗΝ ΠΛ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/3 ΣΤΙΣ 11ΠΜ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και νεολαίας, ιδιαίτερα φοιτητών και μαθητών σε όλη την Κρήτη.

Συνεχίζουμε μέσα από τα σωματεία μας ενάντια στην πολιτική του κέρδους, των εγκληματικών ευθυνών των κυβερνήσεων διαχρονικά που βάζουν στο ζύγι (κόστη και ζημιές) που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές.

Δεν ξεχνάμε ότι η κατάσταση που βιώνουν ασθενείς και εργαζόμενοι στην υγεία έχει όνομα και παρελθόν, και δεν είναι άλλο παρά η αντίληψη ότι η υγεία είναι για όλες τις κυβερνήσεις εμπόρευμα, οι ασθενείς πελάτες και οι εργαζόμενοι φτηνοί, ευέλικτοι και αναλώσιμοι.

Συμμετέχουμε και καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο εργατικών σωματείων την Κυριακή 12 Μάρτη στις 11πμ στην πλ. Ελευθερίας. 

Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί!

Οι πραγματικοί ένοχοι έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Τα υποκριτικά κροκοδείλια δάκρυα τους, οι προσχηματικές παραιτήσεις, τα δημόσια «συγνώμη» δε συγκινούν κανέναν.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι!

Είναι ο μόνος τρόπος για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες, ο μόνος τρόπος για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη!

Συνδικάτο Οικοδόμων νομού Ηρακλείου

Καλούμε τους χιλιάδες των απεργών, των μαθητών, των φοιτητών, όλους τους μαζικούς φορείς που πλημύρισαν το Ηράκλειο, στη συγκλονιστική συγκέντρωση της Τετάρτης.

Καλούμε και όλους εκείνους που θέλουν να εκφράσουν την οργή τους για το έγκλημα στα Τέμπη, να δώσαμε συνέχεια στον αγώνα μας:

  • Για να μην περάσει η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών
  • Για σύγχρονες-ασφαλείς-φτηνές μαζικές μεταφορές για το λαό κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους

Όσο και να το επιδιώκουν οι κυβερνώντες και οι υπερασπιστές της πολιτικής του κέρδους,  δεν σταματάμε! Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Για να έρθει η προστασία της ζωής του λαού στο προσκήνιο κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους.

Το νέο αγωνιστικό ραντεβού δίνεται την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 11πμ Πλ. Ελευθερίας.

Για να βροντοφωνάξουμε:

«Οργάνωση κι αγώνας να γίνει η οργή, καμία μάνα μην κλάψει άλλο παιδί»

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου

–    Για να μην περάσει η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

–      Για σύγχρονες-ασφαλείς-φτηνές μαζικές μεταφορές για το λαό κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους

–   Για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για να γυρνάμε όλοι στο σπίτι και στις οικογένειας μας!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές τους φοιτητές, τους μαθητές που πλημύρισαν το Ηράκλειο την Τετάρτη 8 Μάρτη, σε μια συγκλονιστική και μεγαλειώδη συγκέντρωση. Δώσαμε την πρώτη ηχηρή απάντηση σε κυβέρνηση και σε όλους όσους θέλουν να συγκαλύψουν το έγκλημα των Τεμπών και τα πραγματικά αίτια.

Η θλίψη και η οργή που νιώθουμε να μετατραπεί σε οργάνωση και αγώνα, να αγωνιστούμε για εμάς, για τις ζωές μας, για τα παιδιά μας, για να μη θρηνήσει καμία μάνα άλλο παιδί! Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Δε θα ξεχάσουμε και αυτό το έγκλημα σε βάρος του λαού!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας , καλούμε σε νέο ξεσηκωμό την Κυριακή 12/3 ατις 11 στην πλατεία Ελευθερίας! Να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά ακόμα πιο αποφασιστικά ότι «στέρεψαν τα δάκρυα κι έγιναν οργή τέρμα ως εδώ καμία ανοχή!» Καμία ανοχή στο σύστημά του κέρδους που καμία ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία!

Ξέρουμε καλά πως ότι έγινε στα Τέμπη ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ιδιωτικοποίησαν τα τρένα της χώρας μας. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και όλων των κυβερνήσεων που άφησαν το σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στην ασφάλεια των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών και δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού, ούτε μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για ανθρώπινα λάθη.

Όλα αυτά τα έχουμε ξανακούσει μετά από άλλα μεγάλα εγκλήματα, όπως στην Αγία Πελαγία, στον μεγάλο σεισμό του Αρκαλοχωρίου μετά από σοβαρά ή ακόμη και θανατηφόρα εργατικά ατυχήματά.  Η πραγματική αιτία είναι η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, το κέρδος.

Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας

Η ίδια κατάσταση υπάρχει στους χώρους δουλειάς μας. Από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τη λήξη της ο μόνος νόμος που επικρατεί είναι αυτός του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας! Κράτος και εργοδοσία μας αφήνουν εκτεθειμένους, χωρίς ελέγχους, στα εργοστάσια, στα εμπορομάγαζα, στις αποθήκες, χωρίς μέτρα προστασίας, να σακατευόμαστε και κάποιοι συνάδελφοι μας να μην γυρνάνε σπίτι! Για πόσο ακόμα η υγεία μας, η σωματική μας ακεραιότητα, ή ίδια μας η ζωή θα είναι δευτερεύον ζήτημα για τα αφεντικά και το κράτος τους; Κάθε 4 μέρες έχουμε και ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα!

Όλα θυσιάζονται στο βωμό των κερδών. Οι επιβάτες, οι μηχανοδηγοί, οι εργαζόμενοι, θεωρούμαστε αναλώσιμο υλικό αρκεί να εξασφαλίζονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι ένοχοι! Η πολιτική τους εγκληματεί απέναντι στη ζωή μας.

Στην Ελλάδα του 2023, του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης, υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθείς άδικα. Από δρόμους καρμανιόλες, από λεωφορεία χρέπια, από πλοία καρυδότσουφλα, τρένα τυφλά ,από σχολεία ετοιμόρροπα, αλλά και χώρους εργασίας κάτεργα.

Για τους κυβερνώντες, παλιούς και σημερινούς, την μεγαλοεργοδοσία, όλα δικαιολογούνται από την «κακιά στιγμή», από τη «στραβή» που έτυχε στη βάρδιά τους, από το «ανθρώπινο λάθος» που είναι βολικές δικαιολογίες για να κρυφτούν οι δικές τους μεγάλες ευθύνες.

Υπόλογοι είναι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια, που σταδιακά έφεραν το σιδηρόδρομο σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα. Είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, που τώρα υποκριτικά χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» και κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα.

Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που πέταξαν στο καλάθι των άχρηστων τις αγωνιώδεις και αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις των εργαζομένων για όλα τα παραπάνω, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα, λίγες μέρες πριν τη νέα, ανείπωτη τραγωδία, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προειδοποιούσαν ότι οι αποφάσεις των τελευταίων κυβερνήσεων είναι υπεύθυνες όχι μόνο για όσα δυστυχήματα έγιναν, αλλά και για όσα ήταν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν.

Το μόνο που υπεύθυνα έπραξαν κράτος και κυβέρνηση ήταν να βγάζουν διαρκώς όλες τις απεργίες των εργαζομένων παράνομες και καταχρηστικές.

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!

Είναι καιρός να πάρουμε εμείς, οι απλοί άνθρωποι, την κατάσταση στα χέρια μας και με τον αγώνα μας να προστατεύσουμε τη ζωή μας, να εξασφαλίσουμε το μέλλον που έχουν ανάγκη οι οικογένειές μας.

Κανείς να μην επιτρέψει να μπαίνουν οι ζωές μας στο ίδιο ζύγι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Κανείς να μην επιτρέψει να ξεπλύνουν με το αίμα του λαού τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετράνε και την υπολογίζουν με το πόσο τούς κοστίζει

 «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό»και να επιβάλλει αυτό που έχουμε ανάγκη για το σήμερα και για το μέλλον των οικογενειών μας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΗ 11 Π.Μ. ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΤΙΣ 11 Π.Μ. ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Ηρακλείου συγχαίρει τους εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές που είναι συνεχώς στους δρόμους όλες αυτές τις μέρες νιώθοντας την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν απέναντι σε ένα σύστημα που έχει πρώτα τους ίδιους θύματα και απέναντι σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι η νεολαία δεν έχει ιδανικά. Η συμμετοχή τους στην απεργία τη Τετάρτη 8 Μάρτη ήταν συγκλονιστική και μαζί με τους χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές πλημμύρισαν το Ηράκλειο σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση απαιτώντας να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών και τα πραγματικά αίτια. 

Η θλίψη και η οργή που νιώθουμε να μετατραπεί σε οργάνωση και αγώνα, να αγωνιστούμε για εμάς, για τις ζωές μας, για τα παιδιά μας, για να μη θρηνήσει καμία μάνα άλλο παιδί! 

Γι αυτό δεν σταματάμε εδώ! Συνεχίζουμε!

Για να δικαιωθούν οι νεκροί μας!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας , καλούμε σε νέο ξεσηκωμό την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας! Να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά ακόμα πιο αποφασιστικά ότι «στέρεψαν τα δάκρυα κι έγιναν οργή τέρμα ως εδώ καμία ανοχή!» Καμία ανοχή στο σύστημά του κέρδους που καμία ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία! 

Καλούμε όλους τους Γονείς να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο μαζί με τα παιδιά τους, τους Συλλόγους Γονέων, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς 

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 11ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

«ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ 

ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ»

Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου

Οι εικόνες που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες με κομμένη την ανάσα, προκαλούν θλίψη και οργή. 

Οι εργαζόμενοι, οι νέες και οι νέοι δεν πρέπει να πνίξουν την οργή που νιώθουν σε αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει φέρει θρήνο σε δεκάδες οικογένειες, δάκρυα σε όλο τον εργαζόμενο λαό.

Το έγκλημα στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή ως κόστος. Είναι πολιτική επιλογή που ακολούθησαν στο σιδηροδρομικό έργο διαχρονικά και σε συνέχεια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η καθεμία στη δική της κυβερνητική “βάρδια”.

Η Ένωση Συνταξιούχων είναι  στο πλευρό των εργαζομένων  στο σιδηρόδρομο που εδώ και χρόνια έγκαιρα  επισήμαναν  και κατήγγειλαν  επανειλημμένα τα προβλήματα  και τους κινδύνους .

Καλούμε σε συγκέντρωση  όλους του συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 στη Πλατεία Ελευθερίας στις 11.00 πμ, να ενώσουμε τη φωνή μας με τα εργατικά σωματεία, τους φορείς, να πούμε ένα φτάνει πια. Η ζωή των παιδιών μας δεν μπαίνει στο ζύγι δεν παζαρεύεται.

Ως εδώ. Δεν σιωπούμε. Είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα για να μην θρηνήσει ο λαός μας άλλα θύματα. Για να παλέψουμε για φθηνές κι ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο το λαό, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί