Αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ η Σοφία Νικολάου

Την απόσυρσή της από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, φαίνεται ότι αποφάσισε η πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, στο φόντο των απανωτών αποκαλύψεων του Documento για το πόρισμα του ΣΔΟΕ που διαπιστώνει ζημιά 2 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία από τις απευθείας αναθέσεις της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, πηγές της κ Νικολάου μιλούν για «γαλάζιες» παρεμβάσεις και για -ακόμα χειροτέρα- «συμβόλαια» προκειμένου να… απελευθερωθεί μια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Εύβοια.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες εβδομάδες πριν από την προκήρυξη των εκλογών, το πόρισμα του ΣΔΟΕ που ξεκίνησε έρευνα σε συμβάσεις για την προμήθεια υγειονομικού υλικού σε φυλακές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τάραξε τα νερά της υποψηφιότητας με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, Σοφίας Νικολάου.

Σύμφωνα με το επίμαχο πόρισμα που δημοσίευσε η εφημερίδα Documento, 49 συμβάσεις με εταιρείες από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021, είχαν κοστολογηθεί 4 φορές παραπάνω από το φυσιολογικό προκαλώντας μαύρη τρύπα 2 εκατομμυρίων ευρώ στα δημοσιονομικά ταμεία. Αφορμή για την έρευνα, μετά από παραγγελία της οικονομικής εισαγγελίας για το αδίκημα της απιστίας, ήταν η μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Άρειο Πάγο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί