Αναγκαίες οι παρεμβάσεις για να στηριχθούν οι μητέρες μονογονείς

Με αφορμή την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Έργου Re-Ability (Erasmus+), παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της παρέμβασης σε μητέρες μονογονείς, στο πλαίσιο της εξαιρετικά επιτυχημένης εκδήλωσης που διοργάνωσε ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου». Σύμφωνα με αυτά, κρίνεται αναγκαίο να ακούγεται η φωνή των γυναικών μονογονέων προκειμένου να διαμορφωθούν παρεμβάσεις πάνω στις εξατομικευμένες και διαρκώς εναλλασσόμενες ανάγκες τους. Επιπλέον, καθοριστική πρέπει να είναι η υποστήριξη της Πολιτείας, της Κοινωνίας των Πολιτών, των Φορέων και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, προκειμένου να θωρακιστούν οι γυναίκες μονογονείς και τα παιδιά τους, με επιπλέον μέριμνα και προστασία των γυναικών μονογονέων-θυμάτων βίας και κακοποίησης.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η πρόεδρος του Φορέα κα. Μαίρη Παχιαδάκη επισήμανε ότι «στοχεύουμε στον πυρήνα της οικογένειας, στηρίζοντας διαρκώς τις γυναίκες μονογονείς ως άτομα, ώστε να ενδυναμωθούν και να αξιοποιήσουν τα προσόντα που διαθέτουν αλλά πρωτίστως να αισθανθούν και να πιστέψουν ότι δεν είναι μόνες και ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν τις υπάρχουσες ευκαιρίες προς όφελός τους αλλά και προς όφελος των παιδιών τους».

Τα συμπεράσματα από το πεδίο σε ότι αφορά τις μητέρες μονογονείς παρουσίασαν τα στελέχη του Συνδέσμου κα. Ελένη Γερακάκη-Κοινωνική Επιστήμονας και Ειδικός Ψυχικής Υγείας και η κα. Ειρήνη Παλιοκώστα-Στέλεχος υποστήριξης Ευρωπαϊκών Έργων, που υπογράμμισαν ότι πρωταρχικός στόχος είναι να δούμε τις πρακτικές ένταξης στην εργασία, τι κίνητρα χρειάζεται να δοθούν, και να δημιουργήσουμε πρακτικές και διαδικασίες σε τοπικό επίπεδο και με γνώμονα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε γυναίκας-μονογονέα.

Χαιρετισμό απεύθυναν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών  του Δήμου Ηρακλείου κα. Ρένα Παπαδάκη, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, ενώ τοποθετήσεις επί του θέματος έγιναν από την πρόεδρο του Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών Ηρακλείου κα. Μερίνα Ματζαπετάκη, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μονογονείς, τη Γενική Γραμματέα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κα. Αμαλία Νινιράκη η οποία τόνισε τη βούληση του  Επιμελητηρίου Ηρακλείου στην στήριξη της γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, και τη συν-ιδρύτρια του Φορέα Women Do Business κα. Νατάσα Γρηγοράκη η οποία αναφέρθηκε στους τρόπους ενδυνάμωσης των γυναικών και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν

Στο έργο RE-ABILITY ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου» συμμετέχει ως εταίρος της διακρατικής συνεργασίας Φορέων από 6 χώρες της Ε.Ε. 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί