Άμεση επίλυση του προβλήματος ασφάλισης εργαζόμενων μηχανικών στο ΦΟΔΙΣΑ Βόρειας Πεδιάδας ζητά το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου

Άμεση επίλυση του προβλήματος ασφάλισης εργαζόμενων μηχναικών στο ΦΟΔΙΣΑ Βόρειας Πεδιάδας ΑΕ ΟΤΑ του Δήμου Χερσονήσου ζητά με ανακοίνωσή του το παράρτημα Ηρακλείου του Σωματέιου Μισθωτών Τεχνικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στις αρχές του 2022, συνάδελφοι μηχανικοί εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΦΟΔΙΣΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΑΕ ΟΤΑ του Δήμου Χερσονήσου διαπίστωσαν ότι έχει προκύψει πρόβλημα στην ασφάλισή τους το οποίο μάλιστα χρονολογείται από την 01/01/2017. Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο 2017 έως και τον Ιανουάριο του 2022, λόγω λογιστικού λάθους του Φορέα, οι ασφαλιστικές εισφορές των συναδέλφων αντί να αποδίδονται στον ΕΦΚΑ (όπως θα έπρεπε με βάση τον Ν. 4387/2016), αποδίδονταν στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ενημερώνεται η ασφάλιση των εργαζομένων καθώς και η υποχρέωση των εισφορών στον ΕΦΚΑ. 

Στις 7/4/2022 υποβλήθηκαν στον ΕΦΚΑ Νέας Αλικαρνασσού Δελτία Μεταβολής Στοιχείων Ασφάλισης ΑΠΔ με σκοπό την επίλυση του προβλήματος. Έκτοτε, παρά τις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις προς τον ΕΦΚΑ, αλλά και την επίσημη καταγγελία των συναδέλφων δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική εξέλιξη για την επίλυση του προβλήματος. Έτσι, οι συνάδελφοι μηχανικοί παραμένουν όμηροι μίας κατάσταση που διαρκεί ήδη 10 μήνες χωρίς να γνωρίζουν αν -και πότε- μπορεί να επιλυθεί ένα λάθος στην ασφάλιση τους, το οποίο αφορά ασφαλιστικές εισφορές 5 ετών!

Επιπλέον, από τον Ιούλιο του 2022 , συμφώνα με τον Νόμο 4954/2022, Άρθρο 35 «Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΦΟ.Δ.Σ.Α ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.» δεν αποτελεί φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων της νησιωτικής περιφέρειας Κρήτης και συνεχίζει να λειτουργεί ως κοινή ανώνυμη εταιρεία Ο.Τ.Α», εγείροντας γόνιμους προβληματισμούς στους συναδέλφους για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου καλεί τον Φο.Δ.Σ.Α ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΑΕ ΟΤΑ του Δήμου Χερσονήσου που φέρει την ευθύνη για τα λογιστικά λάθη, τον ΕΦΚΑ Νέας Αλικαρνασσού και κάθε αρμόδιο φορέα να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος. Απαιτούμε:

  • άμεση διόρθωση – εκκαθάριση – συμψηφισμό των εισφορών ΤΣΜΕΔΕ με εισφορές ΕΦΚΑ χωρίς προσαυξήσεις καθώς οι καταβολές έχουν γίνει εμπρόθεσμα.
  • επιστροφή των επιπλέον παρακρατηθέντων ποσών στους εργαζόμενους μηχανικούς.
  • Να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία των συναδέλφων στο Φο.Δ.Σ.Α ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΑΕ ΟΤΑ (ΝΠΙΔ ΟΤΑ) ως προϋπηρεσία στο δημόσιο, για μισθολογική εξέλιξη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί