Κατέρρευσε η Silicon Valley Bank

Ανησυχία σε ΗΠΑ και υφήλιο προκαλεί η κατάρρευση της Silicon Valley Bank, του μέχρι τώρα μεγαλύτερου χρηματοδότη νεοφυών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, οι ρυθμιστικές αρχές έκλεισαν τη Silicon Valley Bank και ανέλαβαν τον έλεγχο των αποθεματικών κεφαλαίων της, ανακοίνωσε σήμερα η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), ο ομοσπονδιακός οργανισμός ασφάλισης των καταθέσεων. Μια εξέλιξη που αφήνει εταιρείες και πλούσιους επιχειρηματίες που συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με τον τεχνολογικό τομέα αβέβαιους για το τι θα συμβεί με τα χρήματά τους.

Η FDIC ανέφερε στην ανακοίνωση ότι οι ασφαλισμένοι καταθέτες θα έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί. Τα υποκαταστήματα της SVB θα επαναλειτουργήσουν επίσης εκείνη την ώρα, υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής. Η FDIC είπε επίσης ότι οι επίσημοι έλεγχοι της SVB θα συνεχίσουν να εκκαθαρίζονται.

Σημειώνεται πως η τυπική ασφάλιση της FDIC καλύπτει έως και 250.000 δολάρια ανά καταθέτη, ανά τράπεζα, για κάθε κατηγορία ιδιοκτησίας λογαριασμού, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του το CNBC.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, η SVB είχε περίπου 209 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικό ενεργητικό και 175,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικές καταθέσεις, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου. Η FDIC είπε ότι δεν ήταν σαφές ποιο μέρος αυτών των καταθέσεων ήταν πάνω από το ασφαλιστικό όριο. Το κλείσιμο της SVB εκτιμάται ότι θα επηρεάσει όχι μόνο τις καταθέσεις, αλλά και τις πιστωτικές διευκολύνσεις και άλλες μορφές χρηματοδότησης.

Bloomberg

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί