Και το Λασίθι στους δρόμους για τα Τέμπη – Στην πορεία της Ιεράπετρας και ο 19χρονος Άγγελος που έσωσε ανθρώπινες ζωές (Βίντεο & φωτο)

Ένα κύμα λαϊκής αγανάκτησης και απαίτησης για αλήθεια, απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνη για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, πλημμύρισε την Τετάρτη πολλές πόλεις σε όλο το Λασίθι, την Κρήτη και τη χώρα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετείχαν συνδικάτα, σωματεία, σύλλογοι, ενώσεις και Εργατικά Κέντρα.

Δείτε επίσης:

«Κέρδη βουτηγμένα στων φοιτητών το αίμα»: Πλημμύρισε από κόσμο η πλατεία Ελευθερίας -Η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών (Φωτο)

Οργή λαού για τα Τέμπη: Στους δρόμους οι πολίτες σε όλη τη χώρα – Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (Βίντεο & φωτο)

Τεράστια η συμμετοχή στην απεργία σε όλη την Κρήτη – Εικόνες από τις συγκεντρώσεις

Στον Άγιο Νικόλαο, στην κεντρική πλατεία, πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες συναθροίσεις-κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, με ανθρώπους κάθε ηλικίας, παιδιά, μαθητές, φοιτητές, νέους, εργαζομένους, συνταξιούχους να διατρανώνουν τη θλίψη αλλά και την οργή τους για τον διαχρονικό τρόπο αντιμετώπισης από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν όλες τις τελευταίες δεκαετίας, ζητώντας σεβασμό και δημοκρατικότητα από το κράτος σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς τους. «Πάρε με όταν φτάσεις» έγραφε το πανό που κρατούσαν στα χέρια μικρά παιδιά, λίγο παραδίπλα από τη λέξη «ΤΕΜΠΗ» που είχαν σχηματίσει σύλλογοι μπροστά στο Ηρώο με αναμμένα κεριά.

Δείτε βίντεο & φωτο που δημοσιεύει η Ανατολή:

H σιωπή του Άγγελου μίλησε για όλους στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη στην Ιεράπετρα

Μέσα σε ένα βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, όπως και σε πάρα πολλές πόλεις της χώρας σήμερα, το συλλαλητήριο για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στην Ιεράπετρα.

Στην πλατεία της Ιεράπετρας βρέθηκαν μερικές εκατοντάδες κόσμου που με πανό συνθήματα εξέφρασαν το θυμό και την αγανάκτησή τους για το πρωτοφανές περιστατικό που στοίχησε τη ζωή σε 57 άτομα η πλειοψηφία νεαρής ηλικίας.

Χωρίς να τραβήξει τα βλέμματα και την προσοχή, στο Μνημείο Ηρώων βρισκόταν αι ο Άγγελος Τσιαμούρας ο 19χρονος από την Ιεράπετρα που μαζί με άλλους έγιναν παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα σώζοντας κυριολεκτικά ανθρώπινες ζωές πριν φτάσει η οποιαδήποτε βοήθεια στο σημείο της σύγκρουσης.

Όπως αναφέρει το Ράδιο Λασίθι, ο Άγγελος δεν θέλησε να μιλήσει στην συγκέντρωση. «Δεν ξέρω τι να πω» ήταν η απάντηση που έδωσε στο πόρταλ, αλλά και μόνο η παρουσία του και η στάση του την τελευταία εβδομάδα που εκφράστηκε ποικιλοτρόπως σε όλη την Ελλάδα, φανερώνει με τον καλύτερο τρόπο το πραγματικό αντικείμενο αυτής, η οποιαδήποτε άλλης διαμαρτυρίας.

Mερικές φωτογραφίες:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί