Οργή λαού για τα Τέμπη: Στους δρόμους οι πολίτες σε όλη τη χώρα – Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (Βίντεο & φωτο)

Οργή λαού και ξεσηκωμός για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, με Σωματεία, Συνδικάτα και συλλογικότητες δίνουν ραντεβού στους δρόμους, διαδηλώνοντας με αίτημα την ασφάλεια στις συγκοινωνίες. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν βγει στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δείτε επίσης: «Κέρδη βουτηγμένα στων φοιτητών το αίμα»: Πλημμύρισε από κόσμο η πλατεία Ελευθερίας -Η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών (Φωτο)

Τεράστια η συμμετοχή στην απεργία σε όλη την Κρήτη – Εικόνες από τις συγκεντρώσεις

Το κέντρο της πρωτεύουσας βουλιάζει από τη συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου στην συγκέντρωση διαμαρτυρία.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ήδη πως πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών.Η Ομόνοια και το Σύνταγμα έχουν πλημμυρίσει από κόσμο.

Πλήθος κόσμου στο κέντρο:

   

Και στην πλατεία Κλαυθμώνος:

Το αδιαχώρητο  και στο Σύνταγμα

Κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ

Από νωρίς οι φοιτητές προχώρησαν στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια και κρέμασαν πανό για την σημερινή απεργία.  

Πανό Φοιτητές
avgi.gr

«Στάχτη να γίνεις κόσμε γερασμένε… και να το ξέρεις, θα βγουμε νικητές. Θα σας ανατρέψουμε!» γράφει το πανό των φοιτητών στα Προπύλαια.

φοιτητές
avgi.gr

Ο δημοσιογράφος της Αυγής Κώστας Παπαντωνίου που καλύπτει τη μεγάλη διαδήλωση ανέφερε ότι τα βαγόνια των συρμών ήταν γεμάτα με μαθητές που φτάνουν στο κέντρο ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία.  

μαθητές
avgi.gr

Βίντεο του news247.gr δείχνει την Πανεπιστημίου να γεμίζει από τους φοιτητες και τους μαθητές το πρωί, ενώ από την Ομόνοια να έρχεται και το ΠΑΜΕ.

Φοιτητές και μαθητές στα Προπύλαια το πρωί:

Θεσσαλονίκη

Με ένα μαύρο πανό στην κεφαλή που έχει γραμμένο με κόκκινο χρώμα το νούμερο «57» -όσα και τα θύματα της τραγωδίας- ξεκίνησε η μεγαλειώδης πορεία για την τραγωδία στο Τέμπη, με προορισμό τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.  Χιλιάδες άτομα από εργατικά σωματεία, φοιτητές, μαθητές, οργανώσεις, κόμματα και συνδικάτα έγιναν ποτάμι που πλημμύρισε την Εγνατία. «Μετράμε νεκρούς στην κοιλάδα των Τεμπών» και το «Έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» λένε οι διαδηλωτές, όπως μεταδίδει το voria.gr:

Βόλος: 5.000 άνθρωποι στους δρόμους

Φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι στους δρόμους του Βόλου σχημάτισαν ένα ανθρώπινο “ποτάμι”. Η πορεία φοιτητών και μαθητών, όπου στην κεφαλή της είχε το Μουσικό Σχολείο, που έπαιζε πένθιμα εμβατήρια, “συναντήθηκε ” με την πορεία φορέων και εργαζομένων που ξεκίνησε από τον Άγιο Νικόλαο. Συνθήματα, πανό, οργή, δάκρυα, συνέθεταν το σκηνικό εκδήλωσης των συναισθημάτων των διαμαρτυρομένων. Το ανθρώπινο ποτάμι κατευθύνθηκε στον ΟΣΕ.

Στους δρόμους η Πάτρα για τα Τέμπη- Η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων


Βίντεο & φωτο: Αvgi.gr, documentonews.gr, news247.gr, left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί