Συμμετέχουν στην αυριανή απεργία οι γιατροί ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου

Την συμμετοχή της στον αυριανό απεργιακό ξεσηκωμό για την τραγωδία των Τεμπών, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου, η οποία απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η EΓΕΣΥΝΗ καλεί τους γιατρούς ΕΣΥ του νομού μας να συμμετέχουν στην απεργία στις 8 Μάρτη και στο συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας στις 11 π.μ. Η οργή, που ξεχειλίζει για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα του κράτους, των εταιρειών που διαχειρίζονται τους ελληνικούς σιδηροδρόμους και φυσικά της κυβέρνησης της ΝΔ, που μέχρι χθες διαβεβαίωνε για την ασφάλεια των τραίνων και λοιδορούσε όποιον την αμφισβητούσε, δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Ένα έγκλημα απόρροια της πολιτικής «απελευθέρωσης» και ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών, της πολιτικής που υπηρετεί τα κέρδη των ιδιωτών, της πολιτικής που θυσιάζει την ασφάλεια προκειμένου να μειωθεί το κόστος. 

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες όσων άφησαν το σιδηροδρομικό δίκτυο με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, συντήρηση, σηματοδότηση, με τεράστια κενά στην ασφάλεια. 

Δεν θα αφήσουμε να περάσει η σχεδιασμένη προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων. Δεν θα επιτρέψουμε να θεωρηθεί το έγκλημα αυτό αποκλειστικά ατομική ευθύνη και “ανθρώπινο λάθος”. 

Μετατρέπουμε την οργή και τη θλίψη, που κυριαρχούν, σε αγώνα!

Απαιτούμε να μην αποσιωπηθούν τα πραγματικά αίτια, να αποδοθούν και οι πολιτικές ευθύνες για την πολύνεκρη τραγωδία. Απαιτούμε σύγχρονα, ασφαλή, φτηνά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Μάρτη στις 11 πμ στην πλατεία Ελευθερίας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί