Εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο γιατρός που ενέκρινε αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κιν.Αλ. τίθεται ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας, μετά το πόρισμα της ΕΔΕ για τη χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή του ΟΣΕ την ημέρα που έγινε γνωστή η τραγωδία των Τεμπών.

«Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-Κιν.Αλ. σε ανακοίνωσή του.
Advertisement

Στην ανακοίνωση, η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει ότι «μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Καραμανλή, ο οποίος οκτώ μέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων».

«Την περιφρονητική αυτή στάση απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά» συνεχίζει, υποστηρίζοντας πως «είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον, δεν κάνουν τίποτα αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, τόσο ο γιατρός Ν. Χαυτούρας όσο και ο επιμελητής, που κατ’ εντολή του έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ χωρίς εκείνος να υποβληθεί σε καμία διαγνωστική εξέταση ούτε να προσέλθει στα ΤΕΠ, τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί