Νέα προσπάθεια παρέμβασης στη δικαιοσύνη από τον Μητσοτάκη: Επιστολή με υποδείξεις στον Ντογιάκο για τα Τέμπη!

Μάλιστα ζητά να περιληφθεί σε δικογραφία το πόρισμα τις επιτροπής που ο ίδιος συνέστησε, που ενδεχομένως θα αφορά υπηρεσιακούς ή πολιτικούς παράγοντες που ο ίδιος θα έχει διορίσει!

Το προφίλ του «τεχνοκράτη ηγέτη» που μόνος του προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις κακοδαιμονίες μιας δυσλειτουργικής χώρας προσπαθεί να οικοδομήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχής γενομένης από τη χθεσινή «συγνώμη» του μέσω facebook.

Δείτε: Μητσοτάκης ανεύθυνος: “Συγγνώμη” καθυστερημένη και υποκριτική… “για λογαριασμό όλων των κυβερνήσεων”!

Στην προσπάθεια του αυτή σήμερα έφτασε στο σημείο να κάνει μια πρωτοφανή παρέμβαση στην ανεξάρτητη δικαστική έρευνα για το δυστύχημα των Τεμπών στέλνοντας επιστολή με υποδείξεις στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, προβλέποντας μέχρι και τους χρόνους περάτωσης της έρευνας!

«Προτεραιοποίηση των υποθέσεων» που αφορούν την τραγωδία των Τεμπών ζητά με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος του ζητά ανάθεση της υπόθεσης «στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο» και του υποδεικνύει μάλιστα ότι θε πρέπει το πόρισμα της επιτροπής που συνέστησε η κυβέρνηση, προκαλώντας θυελλώδεις αντιδράσεις «να καταστεί μέρος της δικογραφίας».

Η πρωτοφανής εμπλοκή του επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας στην ανεξάρτητη ποινική διερεύνηση μιας υπόθεσεις με προφανείς ευθύνες στο κρατικό μηχανισμό αποτελεί πρωτοφανή κίνηση για έλληνα πρωθυπουργό.

Αναρωτιέται κανείς από που αντλεί το θράσος ο ελεγχόμενος, ως πρωθυπουργός, για τυχόν ευθύνες της πολιτείας για το δυστύχημα να κάνει υποδείξεις στον ανεξάρτητο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το ποιος θα αναλάβει την ανάκριση για το συμβάν ή το πως θα ιεραρχήσει τις υποθέσεις η εισαγγελία.

Επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά να περιληφθεί το πόρισμα τις επιτροπής που ο ίδιος συνέστησε σε δικογραφία που ενδεχομένως θα αφορά υπηρεσιακούς ή πολιτικούς παράγοντες που ο ίδιος θα έχει διορίσει! Γνωρίζει κάτι για το πόρισμα που ακόμα δεν έχει συνταχθεί; Αποτελεί ο κ. Γεραπετρίτης κάποιου είδους εμπειρογνόμονα που θα εισφέρει στη προανάκριση κάτι περισσότερο από όσα μπορεί η ανεξάρτητη δικαστική έρευνα; Υπάρχει κάποιος καταμερισμός εργασίας; Δηλαδή η δικαιοσύνη δε θα ψάξει τις διοικητικές και τεχνικές πλευρές του θέματος; Θα αναμασήσει ότι της παραδοθεί ως πόρισμα; Πώς εξασφαλίζεται κατά αυτόν τον τρόπο η ανεξαρτησία της επιτροπής;

Η επιστολή αναφέρει:

«Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Προς τούτο, το εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στην προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους, εφόσον το κρίνετε στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο.

Ειδικότερα σε σχέση με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων ακόμα περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, παρακαλώ να προχωρήσετε ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμησή τους από τη διοικητική και τεχνική άποψη.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής, αυτονοήτως θα κοινοποιηθεί στις αγγελικές αρχές που διεξάγουν την έρευνα το πόρισμα της για να καταστεί μέρος της δικογραφίας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί