Η θλίψη που έγινε οργή: Μαζικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (βίντεο – φωτο)

Νέο συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για σήμερα στο Σύνταγμα, με αφορμή τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη που άφησε πίσω της τουλάχιστον 57 νεκρούς. 

Το σημερινό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί, ωστόσο ήδη η εικόνα των άδειων δρόμων αλλάζει, καθώς έχει αρχίσει και καταφθάνει στην κεντρικά πλατεία των Αθηνών αρκετός κόσμος με ένα από τα κυριότερα συνθήματα που αναγράφεται στα πανό των διαδηλωτών να είναι: «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Μέσα στην τραγωδία υπό την οποία πραγματοποιείται το συλλαλητήριο, μια όμορφη εικόνα που φτάνει από το Σύνταγμα είναι αυτή ενός 20χρονου που κρατά σφιχτά τη μητέρα του από το χέρι, καθώς και όλων εκείνων των 20χρονων που βρίσκονται στο Σύνταγμα και που δεν ήταν στα βαγόνια και κρατούν τις μητέρες τους σφιχτά.

Λίγα λεπτά, μάλιστα, μετά την προγραμματισμένη έναρξη του συλλαλητηρίου στις 11, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της φονικής σύγκρουσης. 

Σημειώνεται ότι περίπου στις 12, όσοι κρατούσαν μαύρα μπαλόνια τα άφησαν να πετάξουν στον ουρανό στη μνήμη όσων χάθηκαν στην τραγωδία.

Δείτε φωτογραφίες

Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος
AVGI.GR
Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος
AVGI.GR
Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος
AVGI.GR

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Παπαντωνίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί