Και μετά όλους αυτούς τους διαπλεκόμενους της “ενημέρωσης” τούς θίγει ο Πολάκης…

Του Γιώργου Δημητρίου

Αν εξοστρακιστεί από τη Βουλή ο τάχα ΄΄Πολακισμός΄΄ άραγε θα πάψουν τα ολιγαρχικά δημοσιογραφικά ΄΄πιστόλια΄΄  να ΄΄πυροβολούν” τoν ΣΥΡΙΖΑ  6 φορές την ημέρα και 6 φορές τη νύχτα; Φυσικά και όχι..

Πενήντα εκατ. ευρώ κόστιζε το σύστημα ασφαλείας του ΟΣΕ και δεν το ολοκλήρωσε η κυβέρνηση ενώ την ίδια στιγμή επιδοτούσε τον κάθε Φουρθιώτη, Κοκλώνη, τα ΜΜΕ με  εκατ. ευρώ για να αγιογραφούν τον Μητσοτάκη. Φυσικό είναι να μην περισσέψει τίποτα για  τις ζωτικές ανάγκες της χώρας. Για την τραγωδία στα Τέμπη, τα δημοσιογραφικά ΄΄πιστόλια΄΄ αναφέρουν διαρκώς ότι φταίνε διαχρονικά όλα τα κόμματα επειδή αυτό βολεύει τώρα τον Μητσοτάκη.

Η πολιτική αλητεία Μητσοτάκη – και  ΜΜΕ είχε υποδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ ως μοναδικό υπεύθυνο της τραγωδίας στο Μάτι. Ο ΣΥΡΙΖΑ άφηνε επί 60 χρόνια  για ψηφοθηρία τα λαθραία κτήρια να κλείνουν την πρόσβαση στις παραλίες; Τώρα τα΄΄πιστόλια΄΄των ΜΜΕ υποδεικνύουν με τους πιο ευφάνταστους τρόπους την αποκλειστική ενοχή του σταθμάρχη στη Λάρισα και όχι τις ποινικές ευθύνες των κυβερνητικών.

Τις στιγμές του θρήνου, τα ΄΄πιστόλια΄΄ με έντεχνο τρόπο αναφέρονται στα καλά λόγια του Τουρκικού τύπου αναφορικά με την παραίτηση του Έλληνα υπουργού Μεταφορών. Κάνουν χυδαία και απέλπιδα προσπάθεια να πείσουν το Ελληνικό κοινό ότι ο Μητσοτάκης μετέτρεψε την τραγωδία στα Τέμπη σε εθνική επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής. Σε λίγο τα ΄΄πιστόλια΄΄ θα ερωτούν με τη γνωστή χυδαιότητα πόσους νεκρούς θα είχαμε στα Τέμπη εάν είχαμε κυβέρνηση ΣΤΡΙΖΑ.

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ.

Τα περισσότερα ιδιωτικά ΜΜΕ αν τους λείψει το κρατικό χρήμα που τους παρέχει ο Μητσοτάκης θα είναι ζημιογόνα όπως το 2012-2019. Τότε οι μισθοί των μεγαλοδημοσιογράφων υπό αυτές τις αληθινές οικονομικές συνθήκες θα ήταν λίγο πάνω από το βασικό μισθό και όχι μισθοί των χιλιάδων ευρώ. Οι  Μητσοτάκης – Αδωνις με λεφτά των φορολογουμένων επιδοτούν τις  αμοιβές των ΄΄πιστολάδων΄΄ της ενημέρωσης και αυτοί με τη σειρά τους ανταποδίδουν με λύσσα την υποστήριξη σε αυτά τα πολιτικά τσόκαρα.

Οταν η κερδοφορία μιάς πχ τηλεοπτικής επιχείρησης καθορίζεται από κρατικές διαφημίσεις, πολιτική διαπλοκή, επιδοτήσεις, διαγραφέντα τραπεζικά δάνεια, τότε στην ουσία λειτουργεί με κρατική εγγύηση. Μυστικοί  Δημόσιοι υπάλληλοι τα ΄΄πιστόλια΄ ΄σαν τους δημοσίους υπαλλήλους της ΕΥΠ. Μέσα από τις απλήρωτες Δημόσιες συχνότητες, “πυροβολούν΄΄ το Δημόσιο συμφέρον και τον κάθε εκλεγμένο Πολάκη που αντιστέκεται στη διαπλοκή. Τα΄΄πιστόλια΄΄από ιδιοτέλεια έχουν απαλλάξει από τη διαφθορά τα 60 χρόνια δεξιάς και ακροδεξιάς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και χρεώνουν το ΣΥΡΙΖΑ της μιάς κυβερνητικής θητείας.. Είναι πολλά τα λεφτά Αρη…

Οι εξαναγκασμένοι από τη διαπλοκή σε δημοσιογραφική ΄΄πορνεία΄΄ παριστάνουν τους θιγόμενους όταν ένας Πολάκης τους κράζει και δεν αναφέρομαι ούτε στις φωτογραφίες ούτε στα ονόματα που δημοσίευσε. Γενική τοποθέτηση κάνω. Οι τηλεοπτικά επικηρυγμένοι Τσίπρας-Πολάκης δεν έχουν τη δυνατότητα ισοδύναμης απάντησης στη ΄΄δολοφονία΄΄χαρακτήρων που ο ίδιοι βιώνουν καθημερινά από τα δημοσιογραφικά ΄΄πιστόλια΄΄. Είναι ολοφάνεροι οι λόγοι της αντι-ΣΥΡΙΖΑ υστερίας..

ΠΩΣ Η ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Η κουλτούρα δημοσιογραφικών ψεμάτων (Weaver) ,έχει ως αποτέλεσμα  τη Συνταγματική στρέβλωση του ρόλου της εκάστοτε κυβέρνησης. Οι ολιγάρχες παίζουν το παιγνίδι του Business Roundable δηλαδή προωθούν την εκδοχή της δικής τους πραγματικότητας-συμφέροντος. Οτιδήποτε άλλο θα το παρουσιάσουν ως μη ευρωπαϊκή κανονικότητα και λαϊκισμό. Ολιγάρχες, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ του 7%, η Εκκλησία, μέρος της δικαιοσύνης, εμπλέκονται σε ένα φαύλο κύκλο αμοιβαίας χειραγώγησης και ιδιοτελούς συμφέροντος.

Έχουν παγιδευτεί σε ένα συμβιωτικό ψέμα μέσα στο οποίο θεωρούν ότι αυτό το κλεπτοκρατικό καθεστώς είναι ευρωπαϊκή κανονικότητα ενώ πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο. Οι επιχειρήσεις των ολιγαρχών έχουν γίνει εξέχοντες στη χειραγώγηση την αντίληψης και στη διαφθορά της δημόσιας πολιτικής. Μέρος της Ελληνικής δημοσιογραφίας διαφθείρει τον εαυτό της και τις αντιλήψεις του κοινού. Πολλά από αυτά που εμφανίζουν ως ειδήσεις είναι μια σκληρή εταιρική προπαγάνδα των καρτέλς.

Βλέπε την περίπτωση << Σύριζα τσάνελ>> πώς τα ΄΄πιστόλια΄΄ επιτέθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ επειδή προσπάθησε να έχει τη δημόσια φωνή που το Σύνταγμα επιτάσσει αλλά οι ίδιοι του στερούν. Δεν απασχολεί τα ΄΄πιστόλια΄΄ ότι η μείζονα αντιπολίτευση ενός υποτιθέμενου ευρωπαϊκού κράτους αντιμετωπίζει ένα σύστημα ΜΜΕ Ερντογανικής έπνευσης και πρακτικής΄΄Γκρίζων Λύκων΄΄;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί