Σύλλογος στήριξης δανειοληπτών Κρήτης: Ολόκληρες περιουσίες αλλάζουν χέρια και οι νοικοκύρηδες καταντούν κακομοίρηδες

Ανακοίνωση για τους πλειστηριασμούς εξέδωσε ο Σύλλογος στήριξης δανειοληπτών Κρήτης.

Στην ανακοίνωση ο σύλλογος αναφέρει αναλυτικά:

Η οικονομική εξαθλίωση του μεγαλύτερου μέρους των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα τοκογλυφικά επιτόκια, οι επιθετικές πολιτικές του τραπεζικού συστήματος, η ανοχή, αν όχι η συνενοχή της Κεντρικής Τράπεζας, σε συνδυασμό με τις αλόγιστες πολιτικές των «ισχυρών» και σπάταλων Κυβερνήσεων, οδήγησαν τους εργαζόμενους στο περιθώριο, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκτός αγοράς και στον αφελληνισμό του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ της χώρας.

Με την τεχνολογική αναβάθμιση και θεσμική θωράκιση των πλειστηριασμών, ένα «κλικ» στο κομπιούτερ, χωρίς δυνατότητα υποτυπώδους άμυνας και ουσιαστικής δικαστικής η άλλης προστασίας, ολόκληρες περιουσίες αλλάζουν χέρια και οι νοικοκύρηδες καταντούν κακομοίρηδες, χωρίς δυνατότητα «δεύτερης» ευκαιρίας.

Οι Τράπεζες «σώθηκαν», με δανεισμό του Κράτους και την εγγύηση ακόμη και των αγέννητων παιδιών μας, αλλά και το ξεπούλημα αντί πινακίου φακής, όχι μόνον των κόκκινων αλλά και των εξυπηρετούμενων δανείων, στα απρόσωπα, ανελέητα υποκατάστατα των «σωσμένων»- μέχρι να χρειαστούν νέα σωτηρία – Τραπεζών, τα οποία λειτουργούν υπό καθεστώς πλήρους ασυλίας, αδιαφάνειας και ασυδοσίας.

Τα εγκλήματα των Τραπεζιτών αμνηστεύτηκαν, οι περισσότεροι εξ αυτών αν δεν είναι ακόμη στη θέση τους, εξακολουθούν να βρίσκονται στο απυρόβλητο, απολαμβάνοντας τα κεκτημένα τους.

Αντίθετα, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι εκτός αγοράς επιχειρήσεις, παραμένουν ηφαίστειο που βράζει έτοιμο να εκραγεί , κατά συνέπεια οφείλουμε όλοι να το σεβαστούμε και αντιμετωπίσουμε με την ευθύνη, που αρμόζει σε ένα μείζον ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ, με διακομματική συνεννόηση, συνεργασία, θέληση και κυρίως αποφασιστικότητα.

Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις καλούμε όλα τα κόμματα, κυρίως δε τα κόμματα εξουσίας, τα οποία ευθύνονται περισσότερο, να ΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ πριν διαλυθεί η βουλή και μέχρι να δοθεί οριστικά δίκαιη λύση από την Κυβέρνηση που θα σχηματισθεί μετά τις εκλογές αλλά και τη συμβολή όλων των κομμάτων, τις κοινωνίας των πολιτών και της αυτοδιοίκησης.

Η οριστική λύση για μας περιλαμβάνει ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ γενναίο κούρεμα των χρεών και των επιτοκίων, μεγάλο αριθμό δόσεων, αυστηρό έλεγχο των εισπρακτικών μηχανισμών και γενναία αναθεώρηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε, να ανακτήσει την ευχέρεια η ουσιαστική δικαιοσύνη να προστατεύει τους πραγματικά αδύναμους πολίτες.

Σύλλογος Στήριξης Δανειοληπτών Κρήτης

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2810823640 & 6989001414

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: stirixikritis@gmail.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί