Νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή από τους εργαζόμενους στα τρένα

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν οι σιδηροδρομικοί την Παρασκευή για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ενώ θα ετοιμάσουν υπόμνημα με όλα τα ζητήματα που αφορούν το σιδηρόδρομο και θα ζητήσουν άμεση συνάντηση με το Υπουργείο Μεταφορών και τα κόμματα.
Οι εργαζόμενοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών & Μέσων Σταθερής Τροχιάς ανακοίνωσαν πως προχωρούν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών & Μέσων Σταθερής Τροχιάς, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, συνεδρίασε το πρωί της Πέμπτης εκτάκτως μαζί με τα σωματεία – μέλη της, παρουσία και εργαζομένων.

Όπως ανέφερε η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, λαμβάνοντας υπόψιν τις προτάσεις που κατατέθηκαν, στο έκτακτο προεδρείο που ακολούθησε, ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

– Αύριο, 03/3/2023, το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (Σωματεία που το προσωπικό τους εργάζεται στην Hellenic Train) θα προχωρήσουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία.

– Η Ομοσπονδία με βάση επιστολές της που έχουν σταλθεί σε αρμόδιους φορείς (Υπουργεία, Διοικήσεις, Πολιτικά Κόμματα) όλα τα προηγούμενα χρόνια, θα συντάξει υπόμνημα με όλα τα ζητήματα που αφορούν το σιδηρόδρομο και θα ζητήσει ΑΜΕΣΗ συνάντηση με το Υπουργείο Μεταφορών και τα Πολιτικά Κόμματα (το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα). Στις συναντήσεις θα κατατεθούν εκ νέου οι απόψεις του συνδικαλιστικού κινήματος για την ασφάλεια του Σιδηροδρόμου και της κυκλοφορίας, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ένα σαφή χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους για να αποφευχθεί στο μέλλον οποιοδήποτε συμβάν.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων

Αμέσως μετά τις συναντήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των συζητήσεων, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις (χωρίς να αποκλείεται η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε περίπτωση που τα αποτελέσματα δεν κριθούν θετικά), σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Επίσης γίνεται γνωστό ότι μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω κινήσεων, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να ενημερωθεί όλη η ελληνική κοινωνία και όλος ο σιδηροδρομικός κόσμος για «όλα αυτά που η Ομοσπονδία τόσα χρόνια έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια, αλλά ποτέ δεν εισακούστηκε σοβαρά».

Σημειώνεται ότι και σήμερα, Πέμπτη 2 Μαρτίου, δεν πραγματοιήθηκαν δρομολόγια της Hellenic Train λόγω της απεργίας που έκαναν οι σιδηροδρομικοί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί