Εκτός θεάτρου Τέχνης ο Γιάννης Λιγνάδης

Παρελθόν θα αποτελέσει από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης ο Γιάννης Λιγνάδης όπως γνωστοποίησε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» Μαριάννα Κάλμπαρη.

Σημειώνεται ότι οι φοιτητές της δραματικής σχολής του Θεάτρου κινδύνευαν να χάσουν τη χρονιά τους καθώς από τον Αύγουστο του 2022 είχαν αρνηθεί να παρακολουθήσουν το μάθημα του Γιάννη Λιγνάδη εξαιτίας των δηλώσεών του κατά τη διάρκεια της δίκης του αδερφού του, Δημήτρη Λιγνάδη.

Η υπόθεση του Γιάννη Λιγνάδη έγινε αφορμή να διαλυθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής, καθώς η διευθύντρια της δραματικής Σχολής, Μάνια Παπαδημητρίου και ο Κωστής Καπελώνης πριν λίγες μέρες υπέβαλαν την παραίτησή τους.

Ωστόσο, ο Γιάννης Λιγνάδης, με επιστολή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ανέφερε ότι οι εν λόγω παραιτήσεις ήταν μεθοδευμένες με σκοπό την διάλυση του συμβουλίου και την «αποκαθήλωση» της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας Μαριάννας Κάλμπαρη. «Για την επίτευξη του δολίου σχεδίου διάλυσης του Θεάτρου Τέχνης και της Σχολής του, απαραίτητος μοχλός ήταν η υπόθεσή μου (τακτική δαιμονοποίησης) και η μόχλευση των φοιτητών, μέχρι του σημείου της παρούσας μπαχαλοποίησης της Σχολής» υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά της Μαριάννα Κάλμπαρη επίσης με επιστολή στην «Καθημερινή» ξεκαθάρισε ότι «ο Γιάννης Λιγνάδης δεν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης»

Ολόκληρη η επιστολή – απάντηση της κ. Κάλμπαρη:

«Νιώθω πως είναι σχεδόν ανάρμοστο, ενώ όλη η χώρα πενθεί τα θύματα του αδιανόητου δυστυχήματος στα Τέμπη, εμείς να μιλάμε για τέτοια ζητήματα.

Επειδή όμως πρέπει να πάρω άμεσα θέση σε σχέση με την επιστολή του κυρίου Γιάννη Λιγνάδη της 1/3/23 στην Εφημερίδα «Καθημερινή»:

Θεωρώ αυτονόητο ότι δεν συμμερίζομαι τις θέσεις του. Θεωρώ επίσης αυτονόητο ότι μετά από αυτή την επιστολή, ο κύριος Γιάννης Λιγνάδης δεν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Μοναδική μου μέριμνα είναι να προστατεύω και να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το Θέατρο Τέχνης και όλους/ες τους συνεργάτες/ιδες και εργαζομένους/ενες του.

Κατά τα άλλα, αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, όπως η σκέψη όλων, είναι μόνο στο τραγικό γεγονός.

Ευχαριστώ

Μαριάννα Κάλμπαρη»

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί