Θεσσαλονίκη: Σιωπηρή διαμαρτυρία φοιτητών για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση του φοιτητικού κόσμου της Θεσσαλονίκη. Μετά το δυστύχημα στην κοιλάδα των Τεμπών, οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης καλούνται να αποχαιρετίσουν συνάδελφούς τους, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στον γυρισμό τους στην πόλη. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονταν πολλοί φοιτητές του ΑΠΘ.

INTIME/​ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, πλήθος φοιτητών συγκεντρώθηκε στο κτίριο του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού της Θεσσαλονίκης, ως ένδειξη σεβασμού και μνήμης για εκείνους που χάθηκαν, ζητώντας να χυθεί άπλετο φως στα αίτια που προκάλεσαν την πολύνεκρη τραγωδία.

INTIME/​ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όπως μεταδίδει το grtimes.gr, πολλοί αποφάσισαν να αφήσουν λουλούδια στην κεντρική είσοδο του σταθμού, αλλά και στο γκισέ πληροφοριών, μετατρέποντας το μέρος σε άτυπο μνημείο.

INTIME/​ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
INTIME/​ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη συνέχεια, το πλήθος πραγματοποίησε καθιστική σιωπηρή διαμαρτυρία για κάποια λεπτά. Ύστερα, οι φοιτητές βγήκαν από το κτίριο και ξεκίνησαν πορεία, από την οδό Μοναστηρίου, με κατεύθυνση προς ανατολικά.

INTIME/​ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η πορεία συνέχισε και κατέληξε έξω από το ΥΜΑΘ, όπου οι συγκεντρωμένοι φώναξαν αντικυβερνητικά συνθήματα, και συνθήματα κατά των ΜΑΤ που είχαν έντονη παρουσία στο σημείο.

INTIME/​ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί