Στα Τέμπη ο N. Παππάς: «Τα ηλεκτρονικά συστήματα έπρεπε να λειτουργούν από το 2020»

Ο τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς μετέβη στο σημείο της τραγωδίας πριν τα ξημερώματα και όπως περιέγραψε στο Open η εικόνα που αντίκρυσε ήταν συγκλονιστική.

Επιβεβαίωσε ότι η διαχείριση των γραμμών είναι αρμοδιότητα του ΟΣΕ και τόνισε ότι «θα πρέπει να αναζητήσουμε με ακρίβεια το τι συνέβη», καθώς η Hellenic Train έχει αναλάβει το μεταφορικό έργο, αλλά η διαχείριση της σιδηροδρομικής υποδομής είναι πάντα αρμοδιότητα του ελληνικού κράτους.

Ο οδηγός είναι πρακτικά «απολύτως τυφλός, έχω ιδία πείρα, τόσο στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη όσο και προς Πελοπόννησο, έχω ταξιδέψει και μου έχουν δείξει. Δεν υπάρχουν φανάρια, δεν ξέρει ο οδηγός αν υπάρχει άλλο τρένο στη γραμμή … ο σταθμάρχης δεν έχει εικόνα … δεν λειτουργεί το σύστημα», τόνισε ο κ. Παππάς, παρότι η τεχνολογία υπάρχει εδώ και χρόνια.

«Δεν έχουν γίνει εδώ και 3-4 χρόνια αυτά που έπρεπε για την εργολαβία που αφορά την ανάταξη του δικτύου, την τηλεδιοίκηση, τη φωτοσήμανση … έπρεπε από το 2020 να λειτουργούν», τόνισε ο ίδιος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί