Διαχείριση άγχους κατά την περίοδο των Πανελληνίων εξετάσεων – Πώς οι γονείς μπορούν να προσφέρουν ψυχοσυναισθηματική στήριξη στα παιδιά τους

Εργαστήριο για γονείς από το ΚΕΣΑΝ

Το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης με τίτλο «Δίκτυο Δομών και Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων», με Κωδικό ΟΠΣ 5055293 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) «Κρήτη 2014-2020», υλοποιεί εργαστήριο, με θέμα:  «Διαχείριση άγχους κατά την περίοδο των Πανελληνίων εξετάσεων – Πώς οι γονείς μπορούν να προσφέρουν ψυχοσυναισθηματική στήριξη στα παιδιά τους», για γονείς παιδιών που βρίσκονται στην τελευταία τάξη του Λυκείου και προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Σύντομα θα διανύσετε μια δύσκολη και στρεσογόνα περίοδο για εσάς και τα παιδιά. Είμαστε εδώ για να συνομιλήσουμε, να ανταλλάξουμε σκέψεις κι εμπειρίες, να εκφράσουμε τα πιο ενδόμυχα μας συναισθήματα πάνω στο θέμα και με βαθιές ανάσες να ξεκινήσει ο «αγώνας» των παιδιών σας.

Σκοπός του εργαστηρίου:

Η υποστήριξη και καθοδήγηση των γονιών για τη διαχείριση του άγχους των παιδιών αλλά και των ίδιων και η ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των παιδιών τους.

Στόχοι του εργαστηρίου:

§  Ανάπτυξη τεχνικών και δεξιοτήτων αποφόρτισης.

§  Ανάπτυξη ενσυναίσθησης (είμαστε δίπλα στο παιδί, πρόθυμοι να ακούσουμε τους προβληματισμούς και τις σκέψεις του, να τις συζητήσουμε, χωρίς να ασκούμε κριτική).

§  Ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου – ενθάρρυνση στο να διατηρηθούν στο σπίτι οι συνθήκες που θα βοηθήσουν το παιδί να μείνει προσηλωμένο στο στόχο του.

Είναι σημαντικό να καταστεί σαφές αφενός ότι το παιδί είναι αυτό που δίνει εξετάσεις, όχι οι γονείς και αφετέρου ότι υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο της αποτυχίας, το οποίο δεν συνεπάγεται το «τέλος του κόσμου» αλλά ίσως το εφαλτήριο μιας νέας ζωής.

Ημερομηνίες – ώρες συναντήσεων:

1η Συνάντηση: Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, ώρα: 17:00-19:00

2η Συνάντηση: Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, ώρα: 17:00-19:00

3η Συνάντηση: Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, ώρα: 17:00-19:00

4η Συνάντηση: Τετάρτη 05 Απριλίου 2023, ώρα: 17:00-19:00

Χώρος:
ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου, Μίνωος 67 & Μιχαήλ Αρχαγγέλου (4ος όροφος), 71304, Ηράκλειο Κρήτης (χάρτης).

Συντονισμός:
Κατερίνα Καραμανωλάκη, Κοινωνική Λειτουργός

Φανή Καλλέργη, Ψυχολόγος

Διαδικασία συμμετοχής:

§  Οι ενδιαφερόμενοι γονείς καλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα – δήλωση συμμετοχής.

§  Οι δηλώσεις συμμετοχής θα κλείσουν όταν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων.

§  Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα λάβουν περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή τους στο εργαστήριο μέσω e-mail και τηλεφωνικά.

Φόρμα συμμετοχής:  https://forms.gle/1j4cGeYsgas5WrDVA

Σημαντικές Πληροφορίες:

1.    Μέτρα Προστασίας κατά του Covid-19: Οι επικαιροποιημένες οδηγίες του Ενικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας δεν υποχρεώνουν σε αυστηρή τήρηση κανόνων. Παρ’ όλα αυτά θα θέλαμε να παρακαλέσουμε εάν είναι εφικτό να τηρείται η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους διεξαγωγής του εργαστηρίου.

2.    Στο χώρο τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας (αποστάσεις, αερισμός χώρου κ.λπ.).

Πληροφορίες:
ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου

Τηλέφωνο: 2810.313.222 (καθημερινά 09:00-15:00) Κατερίνα Καραμανωλάκη και Φανή Καλλέργη

E-mail: info@kesan.gr

-Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί