40 οι νεκροί στα Τέμπη – Τέσσερις προσαγωγές για το δυστύχημα – «Έλεγαν στον ασύρματο “πάμε και όπου βγει”» καταγγέλλει επιβάτης (Βίντεο & φωτο)

Αδιανόητη τραγωδία σε εξέλιξη: 40 πλέον οι νεκροί (ώρα 1 το μεσημέρι της Τετάρτης) από τη σύγκρουση, στην ίδια γραμμή, επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης.

Tέσσερις οι προσαγωγές

Υπενθυμίζεται ότι σε τέσσερις προσαγωγές για την ανείπωτη τραγωδία μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, την ώρα που οι Αρχές δίνουν μάχη στα συντρίμμια για τον εντοπισμό επιβατών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open έχουν εξεταστεί και ολοκληρώσει τις καταθέσεις τους ένας εκ των βασικών υπευθύνων της Hellenic Train, ένας προϊστάμενος στα εκδοτήρια και ένας προϊστάμενος στους μηχανοδηγούς. Την ίδια ώρα υπάρχει αναμονή για την κατάθεση του σταθμάρχη Λάρισας.

Την έρευνα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει αναλάβει το Τμήμα της Τροχαίας της Λάρισας. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το περιστατικό, ενώ στο Αστυνομικό τμήμα Λάρισας δίνονται ήδη καταθέσεις, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Τέμπη σιδηροδρομικό δυστύχημα
(INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Η επιχείρηση των πυροσβεστών στα συγκεκριμένα βαγόνια γίνεται με τη βοήθεια 4 ειδικών γερανοφόρων οχημάτων που θα ανασηκώσουν τους συρμούς. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης, η ελληνική αστυνομία με τον ιατροδικαστή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί. Στο νοσοκομείο βρίσκονται αξιωματικοί της αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων.

Οι 53 τραυματίες νοσηλεύονται στα εξής νοσοκομεία: Στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στο Γεννηματά Θεσσαλονίκης, στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου τόνισε ότι οι συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2410683175 και 2410683176 της Διεύθυνσης αστυνομίας Λάρισας, προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στην Θεσσαλονίκη και για αυτούς έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία. Στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας έχει αρχίσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων όπου επισημαίνεται ότι υπάρχει αριθμός νεκρών για την οριστική αναγνώριση των οποίων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης.

Έλεγαν στον ασύρματο «πάμε και όπου βγει»

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε επιβάτης του τρένου που συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία κατά το τραγικό δυστύχημα λίγο έξω από τα Τέμπη. Όπως είπε μπροστά στις κάμερες, άκουσε συνομιλία μεταξύ μηχανοδηγού και υπεύθυνου εισιτηρίων όπου ειπώθηκε «πάμε και όπου βγει».

Συγκεκριμένα, ο επιβάτης ανέφερε:

«Όταν είχαμε μείνει στο Παλαιοφάρσαλο με καθυστέρηση, όταν ακούς τον μηχανοδηγό να μιλά με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων και να λέει “πάμε και όπου βγει”, σίγουρα είσαι προϊδεασμένος ότι κάτι δεν θα πάει καλά. Ναι, το άκουσα μέσα των ασυρμάτων. Πάμε και όπου βγει. Αυτό ακριβώς και τίποτα άλλο. Μας καθυστέρησαν λόγω 15 λεπτά φόρτου κίνησης των σιδηροδρομικών γραμμών γιατί ήταν μονής οδού. Μάλλον έπρεπε να καθυστερήσουμε παραπάνω…».

 Επί 12 λεπτά κινούντο στην ίδια γραμμή – Αναζητούνται ευθύνες για την τραγωδία

Τα αίτια και τις ευθύνες για την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη προσπαθούν να διακριβώσουν οι Αρχές.

Η πληροφορία ότι η εμπορική αμαξοστοιχία που κινείτο προς τα νότια αντί να παραμείνει στην «κάθοδο», μετά την Λάρισα διακλαδώθηκε και πέρασε στην αντίθετη κατεύθυνση, την «άνοδο», έχει προκαλέσει προφανή ερωτήματα που ζητούν απάντηση.

Ακόμη περισσότερο προβληματίζουν οι πληροφορίες ότι μετά την λάθος διακλάδωση, επί 12 λεπτά περίπου οι δύο συρμοί βρίσκονταν στην ίδια γραμμή κινούμενοι αντίθετα, χωρίς κατά τα φαινόμενα να αντιληφθεί κανείς το παραμικρό.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ήδη από το βράδυ οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Λάρισας ο σταθμάρχης του ΟΣΕ στην πόλη, όπως επίσης ο κλειδούχος αρμόδιος για την διαχείριση της ροής των συρμών, αλλά και εκπρόσωπος της Hellenic Train.

Δεν είναι σαφές αν υφίσταται θέμα με τον αριθμό των επιβαινόντων στην επιβατική αμαξοστοιχία με την οποία έγινε η σύγκρουση, στο ύψος των Τεμπών.

«Είδα παντού φλόγες, έλιωσαν μεταλλικά κομμάτια από τα βαγόνια» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

«Οι εικόνες που αντίκρισα μόλις βγήκα από το βαγόνι ήταν απίστευτες, τραγικές. Είδα παντού φλόγες, είχαν λιώσει κομμάτια μεταλλικά από τα βαγόνια και πολλοί συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, δεν πρόλαβαν να βγουν έξω». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επιβάτης της επιβατικής αμαξοστοιχίας τις πρώτες στιγμές μετά το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση του τρένου στο οποίο επέβαινε με εμπορευματική αμαξοστοιχία, αργά χθες το βράδυ, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, .

Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος καθώς κατέβαινε από το λεωφορείο με το οποίο επέστρεψε μαζί με άλλους επιβάτες στη Θεσσαλονίκη, από τύχη είναι ζωντανός καθώς η θέση του ήταν στο δεύτερο βαγόνι, που τυλίχθηκε στις φλόγες, ωστόσο τελικά κάθισε στο πέμπτο βαγόνι. «Τα έχασα στην αρχή, όπως και οι περισσότεροι επιβάτες, αλλά προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου για να βοηθήσω τους συνεπιβάτες μου να βγουν από το βαγόνι. Όλοι γίναμε ένα για να βοηθήσουμε», περιέγραψε συγκινημένος. «Πολλοί δεν αντιλήφθηκαν τι ακριβώς είχε συμβεί, διότι κοιμόντουσαν. Κι εγώ κοιμόμουν και με τάραξε ένα απότομο φρενάρισμα. Αργότερα, όμως, όταν συνειδητοποιήσαμε τι έγινε, προσπαθήσαμε να βγούμε από το βαγόνι και όταν τα καταφέραμε, είδαμε το χάος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ελένη Καραδιαμάντη, με ανακούφιση και μεγάλη συγκίνηση αγκάλιασε την κόρη της μόλις κατέβηκε από το λεωφορείο. «Προσπαθούσα να επικοινωνήσω μαζί της και δεν μπορούσα, είχε χάσει το κινητό της. Ευτυχώς μαζί της ήταν ένας συνάδελφός της και τη βοήθησε να βγει από το βαγόνι. Δεν μπορώ ακόμα να συνέλθω, είναι πραγματικά τραγικό αυτό που συνέβη», τόνισε. Η κόρη της κ. Καραδιαμάντη έκανε τελικά εισαγωγή στο νοσοκομείο καθώς χτύπησε στην πλάτη αφού προηγουμένως της περιέγραψε πώς κατάφεραν οι πυροσβέστες να τους βγάλουν έξω από το βαγόνι ρίχνοντας σχοινιά και απεγκλωβίζοντάς τους.

«Γυναίκες έκλαιγαν, φώναζαν και ευτυχώς κάποιος κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και βγήκαμε καθώς είχε πολύ καπνό. Προσπάθησαν να πλησιάσω στα πρώτα βαγόνια και ήταν όλα μια μάζα», ανέφερε ένας άλλος από τους διασωθέντες.

Ελαφρά τραυματισμένη, μια νεαρή κοπέλα που ήταν στο δεύτερο βαγόνι, βγήκε από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ συνοδευόμενη από τους γονείς της. Το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει είναι πως είναι καλά. «Δεν θυμάμαι τίποτα, ακολούθησα δύο παιδιά και βγήκα, έσπασαν τα τζάμια», ανέφερε.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της νύχτας πέντε λεωφορεία μετέφεραν 194 διασωθέντες από το σημείο του τραγικού δυστυχήματος στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Απ’ αυτούς, αρχικά οι 26 μεταφέρθηκαν στο ΑΧΕΠΑ και οι 32 στο νοσοκομείο Γεννηματάς, με ορισμένους εξ αυτών να έχουν πάρει ήδη εξιτήριο μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

«Πολτοποιημένα 2 με 3 βαγόνια» – Σοκαριστική μαρτυρία

Σε ανείπωτη τραγωδία εξελίσσεται η σφοδρή σύγκρουση δύο τρένων στην κοιλάδα των Τεμπών την Τρίτη το βράδυ με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Σοκαριστική ήταν η μαρτυρία του προέδρου εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Γιάννη Γούλα ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε: «Οι πληροφορίες για τους νεκρούς οι οποίες μας έρχονται από την πυροσβεστική και τους συναδέλφους, είναι ότι ήταν 2-3 βαγόνια πολτοποιημένα. Καταλαβαίνουμε τα άτομα που ήταν μέσα». Ο Γιάννης Γούλας ανέφερε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί και συμπλήρωσε ότι η νύχτα προβλέπεται ότι θα είναι μεγάλη.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι «έχουν απεγκλωβιστεί όλοι. Οι διασώστες ψάχνουν δυστυχώς μόνο για αυτούς που έχουν χάσει τη ζωή τους». Παράλληλα είπε ότι τα βαγόνια 1 και 2 δεν υπάρχουν.

Από την πλευρά του επιβάτης που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε ότι έζησε μια κόλαση. «Έμεινε μόνο σίδερο, τα μπροστινά βαγόνια πήραν φωτιά» είπε ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν υπήρξε φρενάρισμα. Αμέσως χτύπησε και εκτροχιάστηκε το τρένο».

Μάλιστα αρκετοί επιβάτες έκαναν δηλώσεις στα κανάλια με εμφανή τα σημάδια από το τραγικό δυστύχημα.

Τραυματίες κάνουν δηλώσεις
(SCREENSHOT)

Τι υποστηρίζει ο εκπρόσωπος της Hellenic Train – Καταθέτει και ο σταθμάρχης

Στην τροχαία Λάρισας έχουν οδηγηθεί ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς και ο εκπρόσωπος της Hellenic Train.

Και οι δύο δίνουν εξηγήσεις για όσα συνέβησαν, με τις πληροφορίες του enikos.gr να αναφέρουν ότι ο εκπρόσωπος της εταιρείας ρίχνει την ευθύνη στον σταθμάρχη. Συγκεκριμένα, φέρεται να υποστηρίζει πως η εταιρεία δεν φέρει ευθύνη και πως φταίει ο σταθμάρχης γιατί πιθανότατα ξέχασε να αλλάξει τα κλειδιά, με αποτέλεσμα τα δύο τρένα να βρεθούν στην ίδια γραμμή.

Μετά τις καταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ., θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα διατάξει τη σύλληψή τους.

Κατά πληροφορίες της ΕΡΤ, ο σταθμάρχης, ηλικίας 60 ετών, υπηρετούσε σε άλλα πόστα μέχρι πριν από λίγο καιρό. Έγινε σταθμάρχης στη Λάρισα πριν από έναν μήνα, έπειτα από σχετική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την σφοδρή σύγκρουση των τρένων νεκροί είναι όλοι οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι, οι 9 μηχανοδηγοί και το υπόλοιπο προσωπικό.

Σημειώνεται ότι η επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, ενώ η εμπορευματική το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Το επιβατικό τρένο φεύγοντας από τη Λάρισα έπρεπε να παραμείνει στην άνοδο. Ωστόσο, φαίνεται πως μπήκε στην κάθοδο προς Αθήνα, δηλαδή στην ίδια γραμμή, όπου την ίδια ώρα κινούνταν η εμπορευματική αμαξοστοιχία.

Η νέα ανακοίνωση της Hellenic Train για την ανείπωτη τραγωδία

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης η Ηellenic Train, για την ανείπωτη τραγωδία με τους 32 νεκρούς έπειτα από σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

«H Hellenic Train εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το τραγικό δυστύχημα που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη στο ύψος του Ευαγγελισμού» αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωσή της.

Και προσθέτει: «Το προσωπικό της Hellenic Train, που εργάζεται από την πρώτη στιγμή επί τόπου σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, προσφέρει τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων, των τραυματιών και όλων των επιβατών. Η Hellenic Train θέτει στη διάθεση των νοσοκομείων, στα οποία έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες του ατυχήματος, την τράπεζα αίματος που έχει δημιουργηθεί από τους εργαζόμενους της εταιρείας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών».

«Η εταιρεία, με αίσθημα ευθύνης, ενημερώνει ότι πρωταρχικό και αποκλειστικό της μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η φροντίδα και η απρόσκοπτη ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης» καταλήγει η Ηellenic Train.

Πρώτη είδηση σε διεθνή ΜΜΕ το μεγάλο δυστύχημα στην Ελλάδα

Η μεγάλη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ελλάδα έγινε πρώτο θέμα σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, που μεταδίδουν από τη νύχτα πληροφορίες για τους δεκάδες νεκρούς και τη σύγκρουση των δύο τρένων, από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στην ίδια γραμμή.

To Reuters αναφέρει ότι πολλοί επιβάτες υπέστησαν εγκαύματα και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία. «Ζούμε μια τραγωδία. Βγάζουμε ανθρώπους ζωντανούς, τραυματίες…υπάρχουν νεκροί. Θα είμαστε εδώ όλη τη νύχτα, μέχρι να τελειώσουμε, μέχρι να βρούμε τον τελευταίο άνθρωπο» είπε εθελοντής διασώστης στην ελληνική ραδιοτηλεόραση.

Το πρακτορείο επικαλείται τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό, που δήλωσε ότι από τη σύγκρουση εκτροχιάστηκαν τα τέσσερα πρώτα βαγόνια της μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας με αποτέλεσμα τα δύο πρώτα βαγόνια να πάρουν φωτιά και να καταστραφούν ολοσχερώς. «Ταξίδευαν με μεγάλη ταχύτητα και ο ένας (οδηγός) δεν ήξερε ότι ο άλλος ερχόταν», είπε.

Όπως σημειώνει το Associated Press, οι διασώστες εργάζονταν μέσα σε πυκνό καπνό για να εντοπίσουν εγκλωβισμένους στα συντρίμμια.  «Η διαδικασία εκκένωσης βρίσκεται σε εξέλιξη και πραγματοποιείται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των δύο τρένων», δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Το αμερικανικό πρακτορείο αναφέρει πως δύο σιδηροδρομικοί υπάλληλοι ανακρίθηκαν από την αστυνομία, αλλά δεν είχαν τεθεί υπό κράτηση. Αξιωματούχοι είπαν ότι ο στρατός έσπευσε για βοήθεια.

O Guardian μεταφέρει τις δηλώσεις επιβάτη στην ΕΡΤ: «Μόλις ακούσαμε έναν κρότο… το (τρένο) άρχισε να στριφογυρίζει, πριν καταλήξει στο πλάι». «Ήταν 10 εφιαλτικά δευτερόλεπτα με φωτιά, δεν μπορούσες να δεις πολλά από τον καπνό», είπε άλλος άνδρας. Σοκαριστική και η μαρτυρία άλλου επιζώντα, που δήλωσε το εξής: «Δεν τραυματίστηκα, αλλά βάφτηκα με αίμα από άλλους ανθρώπους που τραυματίστηκαν κοντά μου».

Ένας έφηβος είπε ότι το πρώτο αυτοκίνητο πήρε φωτιά και ότι με μια τσάντα έσπασε το τζάμι και γλίτωσε.

Τα πρακτορεία επισημαίνουν ότι οι σιδηροδρομικές γραμμές είναι υπό τον έλεγχο του ιταλικού ομίλου Ferrovie dello Stato Italiane, μετά την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2017 στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης. Το Reuters γράφει πως το γηρασμένο σιδηροδρομικό σύστημα της Ελλάδας χρειάζεται εκσυγχρονισμό, ότι πολλά τρένα ταξιδεύουν σε μονή γραμμή και ότι συστήματα σηματοδότησης και αυτόματου ελέγχου δεν έχουν ακόμη εγκατασταθεί σε πολλές περιοχές.

Συγκλονιστικά βίντεο και φωτογραφίες

Σύγκρουση τρένων
Σύγκρουση τρένων
Σύγκρουση τρένων
Σύγκρουση τρένων

Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου

Αλ. Τσίπρας: «Αδιανόητο αυτό που συνέβη»

Συγκλονισμένος από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, υπογραμμίζει ότι είναι ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Αδιανόητο αυτό που συνέβη» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που έδωσε εντολή να μεταβεί στον τόπο του τραγικού δυστυχήματος ο τομεάρχης Μεταφορών του κόμματος Νίκος Παππάς.
«Η σκέψη μας στους ανθρώπους που έφυγαν άδικα. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και συμπαράσταση στους τραυματίες» σημειώνει.

Ν. Ανδρουλάκης: «Ανείπωτη τραγωδία»

«Πρόκειται για μια ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το κόμμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας, στα Τέμπη.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως στο σημείο θα μεταβεί κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενο απο τον Γραμματέα Κ.Π.Ε, Ανδρέα Σπυρόπουλο, τη Γραμματέα της Κ.Ο. Ευαγγελία Λιακούλη και τους αρμόδιους Τομεάρχες Μεταφορών.

«Πρόκειται για μια ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το κόμμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας, στα Τέμπη.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως στο σημείο θα μεταβεί κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενο απο τον Γραμματέα Κ.Π.Ε, Ανδρέα Σπυρόπουλο, τη Γραμματέα της Κ.Ο. Ευαγγελία Λιακούλη και τους αρμόδιους Τομεάρχες Μεταφορών.

Δ. Κουτσούμπας: Μέρα ανείπωτης θλίψης

Είναι μια μέρα ανείπωτης θλίψης για το πρωτοφανές πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και οργής για το πως είναι δυνατόν να χάνονται ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τραγικό τρόπο.

Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Να ενταθούν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων και να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί