«Θέλω να πρασινίσω»: Η πρώτη Ελληνική εφαρμογή κινητών που βάζεις το δικό σου στίγμα εκεί που θέλεις να φυτευτεί ένα δέντρο!

Η “Θέλω να ΠΡΑΣΙΝΙΣΩ” αποτελεί την πρώτη Ελληνική δωρεάν εφαρμογή κινητών η οποία σου δίνει την δυνατότητα να τοποθετήσεις το δικό σου στίγμα ή στίγματα ελεύθερα και γρήγορα σε ένα συγκεκριμένο σημείο στην πόλη σου ή σε οποιοδήποτε σημείο στην Ελλάδα για την πιθανή του κάλυψη αργότερα με ένα δέντρο, από τους δήμους. Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα μπορεί να χαρτογραφηθεί από πολίτες όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως φύλου και δεξιοτήτων, μέσα από μια κινητή συσκευή ώστε να ενισχυθεί το αστικό πράσινο. 

Την εφαρμογή μπορείτε να την βρείτε δωρεάν σε αυτό το link: 

https://www.christosapostoloudev.eu/thelwnaprasinisw

Με μια δική σου, μικρή, πρωτοβουλία η Ελλάδα μπορεί να γίνει ξανά αρκετά πράσινη και να βοηθηθεί τόσο το αστικό πράσινο όσο και μέρη που δεν έχουν δει ποτέ αρκετή χλωρίδα. Αναλυτικότερα, η εφαρμογή σου επιτρέπει να συμπληρώσεις μερικά στοιχεία και προσθέτει στον -ανοιχτό για το κοινό – χάρτη την πινέζα που δηλώνεις ότι κάποια κενή δενδροδόχος υπάρχει ή κάποιο σημείο είναι ελεύθερο για προσθήκη ενός δέντρου. Εντός των στοιχείων μπορεί ο χρήστης να προσθέσει και μια φωτογραφία(μη-υποχρεωτικό) από το μέρος που βρίσκεται το σημείο. Στόχος είναι να μοιραστούν στους δήμους, αργότερα, τα δεδομένα που θα συλλεχθούν, ώστε κάποια στιγμή να αναπληρωθεί το κενό του αστικού πράσινου. 

Η εφαρμογή ‘Θέλω να ΠΡΑΣΙΝΙΣΩ’ συνεργάζεται σε επίπεδο συμβουλευτικής με την Περιβαλλοντική Οργάνωση Mamagea η οποία διεξήγαγε την προηγούμενη περίοδο την καμπάνια ενίσχυσης αστικού πρασίνου δεντρί Project.

Πως λειτουργεί;  

Η εφαρμογή είναι εύχρηστη και απλή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλικίες. Πιέστε το κουμπί (+) που βρίσκεται πάνω στον χάρτη όταν θα βρίσκεστε σε κάποιον εξωτερικό χώρο, για να προσθέσετε ένα σημείο που πιστεύεται ότι θα μπορούσε να προστεθεί ένα δενδράκι ή υπάρχει μια κενή δενδροδόχος και θα μπορούσε να γεμίσει με ένα δέντρο, μαζί με μια εικόνα(μη-υποχρεωτικό). Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας, και μόλις πατήσετε υποβολή, μετά από λίγο εμφανίζεται στον χάρτη το σημείο που υποβάλλεται. 

Την εφαρμογή μπορείτε να την βρείτε δωρεάν σε αυτό το link: 

https://www.christosapostoloudev.eu/thelwnaprasinisw

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί