Συνεδριάζει το Εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον Π. Πολάκη

Συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη 28/2, με διευρυμένη σύνθεση, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την υπόθεση του Παύλου Πολάκη μετά τις ραγδαίες εξελίξεις της περασμένης Κυριακής και την επίμαχη ανάρτηση που οδήγησε στην αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Δείτε:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Π. Πολάκης θέτει εαυτόν του εκτός ψηφοδελτίων – Η νέα ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση Τσίπρα

Γρήγορα, λίγο νερό στο κρασί σας, πριν πάρουν αναπνιές στο ετοιμοθάνατο καθεστώς…

Επιλεκτική εισαγγελική παρέμβαση κατά Πολάκη, σε χρόνο ρεκόρ!

ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Πολάκη: Αντίθετες με τις εξαγγελίες μας αλλά δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης

Το εκτελεστικό γραφείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να συνεδριάσει σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, θα ζητήσει την παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν μία νέα, εκτός ατζέντας του κόμματος ανάρτηση του Παύλου Πολάκη την περασμένη Κυριακή:

Μία βδομάδα νωρίτερα άλλωστε, είχε προηγηθεί η δημόσια διαφωνία του Π. Πολάκη για την διαμόρφωση του ψηφοδελτίου των Χανίων, η οποία είχε συνοδευτεί με την απειλή της απόσυρσής του.

Η Κουμουνδούρου υπενθύμισε την Κυριακή ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του. Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική».

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση (26/2) «θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του. Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου».

Η ηγεσία του κόμματος προχώρησε παράλληλα στην άμεση καθαίρεση του Π. Πολάκη από Τομεάρχη Διαφάνειας, ανακοινώνοντας την αντικατάστασή του από τον Γιάννη Ραγκούση.

Η εισαγγελική παρέμβαση και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη έφερε και εισαγγελική παρέμβαση, με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο να διατάσσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσα στις οποίες και του βουλευτή Παύλου Πολάκη, για ανώτατους δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων καθώς και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Από την πλευρά τους πάντως, ο Τομεάρχης Διαφάνειας Γιάννης Ραγκούσης και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης Θεόφιλος Ξανθόπουλος, σε κοινή δήλωσή τους, έκαναν λόγο για “επιλεκτική Δικαιοσύνη”.

Μεταξύ άλλων, ανέφεραν πως “οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του ανάρτηση είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών.

Ωστόσο, η εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών που ζητά να διερευνηθούν τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών οφείλει να μην γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού. Πολιτικές απόψεις, όσο και αν κανείς διαφωνεί μαζί τους, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα επιλεκτικής.

Αφού ελάχιστα καιρό πριν, οι δημόσιες κι επανειλημμένες δηλώσεις του Υπουργού Α. Γεωργιάδη ότι «η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή» ή του επίσης Υπουργού Μ. Βορίδη «θα πρέπει να κάνουμε παρέμβαση στο Κράτος για να μην ξανάρθει η Αριστερά σε καμμιά της μορφή στην εξουσία», δεν προκάλεσαν την παραμικρή εισαγγελική αντίδραση. Επίσης, οι πολύ πρόσφατα διαπιστωμένες παράνομες παρακολουθήσεις σε βάρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρήθηκαν κι αυτές άνευ νομικής σημασίας”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί