Σοφία Νικολάου: Παρέμβαση της Οικονομικής Εισαγγελίας μετά τις αποκαλύψεις

Έρευνα μετά τις αποκαλύψεις για τις απευθείας αναθέσεις της Σοφίας Νικολάου από τη θέση της επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής διενεργεί η Οικονομική Εισαγγελία με αφορμή τόσο τις καταγγελίες περί ζημιάς του Δημοσίου όσο και με τα προκαταρκτικά συμπεράσματα πορίσματα ελεγκτών του ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, με εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη έχει ξεκινήσει με την συνδρομή του ΣΔΟΕ έρευνα η επίκουρος οικονομική εισαγγελέας Παναγιώτα Ιωαννίδου η οποία μελετά την υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις αποκαλύψεις και τα στοιχεία που μάζεψε ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τη μήνυση που κατέθεσαν οι Παύλος Πολάκης, Χρήστος Σπιρτζης και Θεόφιλος Ξανθοπουλος, οι ενέργειες της Σοφίας Νικολάου έχουν ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο κατά 2 εκατομμύρια ευρώ. Η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει τις καταγγελίες που καταλογίζουν στην κ. Νικόλαου ζημιογόνες ενέργειες ως Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Εισαγγελικές πηγές ωστόσο αναφέρουν πως οι οικονομικοί εισαγγελείς δεν έχουν αρμοδιότητα να ερευνήσουν τη νέα καταγγελία του Παύλου Πολάκη η οποία σχετίζεται με την περιουσιακή κατάσταση της Σοφίας Νικολάου και συγκεκριμένα της αγοράς σπιτιού στο Παλαιό Ψυχικό αξίας 850.000 ευρώ. Και αυτό καθώς η έρευνα των δηλώσεων πόθεν έσχες για όσους κατέχουν ή κατείχαν δημόσιες θέσεις γίνεται μόνο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι για το θέμα της δημοσιοποίησης της διεύθυνσης, φωτογραφιών και του συμβολαίου κατοικίας της κ. Νικολάου δεν θα εκκινήσει αυτεπάγγελτα διαδικασία σχετικά με ζητήματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων, καθώς η ίδια η κ. Νικολάου έχει δυνατότητα να προσφύγει στην Δικαιοσύνη με αναφορά της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί