Σκάνδαλο υποκλοπών: Στην PEGA Κ. Μενουδάκος και Χρ. Ράμμος (Live)

Στο Ευρωκοινοβούλιο οι επικεφαλής των Αρχών για προσωπικά δεδομένα και απόρρητο επικοινωνιών – Θα μιλήσει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκης

Ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά τις υποκλοπές, τη γνωστή PEGA, βρίσκονται ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Κωνσταντίνος Μενουδάκος και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος, προκειμένου να μιλήσουν για το σκάνδαλο των υποκλοπών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στην Επιτροπή μιλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης που θα εκπροσωπήσει τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες.

Η συνεδρίαση της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου μεταδίδεται ζωντανά στην ιστοθέση της επιτροπής.

Η ατζέντα προβλέπει ανταλλαγή απόψεων με τον Μάικλ Ο’ Φλάχερτι, επικεφαλής του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (FRA).

«Η συγκάλυψη δεν θα περάσει!», το μήνυμα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου, Δημ. Παπαδημούλη, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης:

Να σημειωθεί πως η πρόσκληση των δύο Ελλήνων αξιωματούχων προέκυψε μετά τις απανωτές αποκαλύψεις για το εκτεταμένο δίκτυο παρακολουθήσεων και την τελευταία θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής για την παρακολούθηση της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας και του υπουργού εργασίας Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιανουαρίου η PEGA δημοσίευσε ένα δεκάλογο συστάσεων, συμπεραίνοντας «ότι παραβιάσεις και φαινόμενα κακής εφαρμογής της ενωσιακής νομοθεσίας έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί