ΣΥΡΙΖΑ: Ο Π. Πολάκης θέτει εαυτόν του εκτός ψηφοδελτίων – Η νέα ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση Τσίπρα

Η ΝΔ σπεύδει να εκμεταλλευτεί τη σύγκρουση

Διευρύνεται το χάσμα μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του βουλευτή Χανίων, μετά και τη νέα εμπρηστική του ανάρτηση που προκάλεσε αντίδραση και από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μέσω άτυπης ενημέρωσης σκληρή απάντηση στον Παύλο Πολάκη και τα όσα υποστήριξε σε ανάρτησή του για «βαθύ κράτος», δικαστές και δημοσιογράφους, εκτιμώντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο κρητικός βουλευτής θέτει τον αυτό του εκτός της εκλογικής μάχης.

Δείτε επίσης:

Γρήγορα, λίγο νερό στο κρασί σας, πριν πάρουν αναπνιές στο ετοιμοθάνατο καθεστώς…

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει σχετικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του.  Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Η ενόχληση για τον Παύλο Πολάκη είναι δεδομένη, καθώς αυτό είναι το δεύτερο άδειασμα από την ηγεσία του κόμματος, καθώς είχε προηγηθεί η κόντρα για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, υποστήριζαν ότι η συλλογική θέση και στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν περιλαμβάνει «προσωπική στοχοποίηση δημοσιογράφων και δικαστών», ενώ προσέθεταν ότι οι ενέργειες αυτές αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση σε μια κρίσιμη περίοδο.

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα δημοκρατικό, ωστόσο οι θέσεις του κόμματος είναι αυτές που λαμβάνονται συλλογικά και οι υποψήφιοι πρέπει να τις εκφράζουν στον δημόσιο διάλογο και όχι τις προσωπικές τους απόψεις.

Η ανάρτηση Πολάκη που προκάλεσε αντιδράσεις.

Η ανάρτηση μετά το άδειασμα από την Κουμουνδούρου

Ο βουλευτής Χανίων προχώρησε σε δεύτερη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, χωρίς να τοποθετείται ευθέως για τις εξελίξεις, αλλά σχολιάζοντας «Βόλτα στα Σφακια σήμερα ,στην Ανωπολη με τη Δωρα. Σε τόπους με απεριόριστους ορίζοντες ,καθαρο αέρα και λεβεντες ανθρώπους (χωριο της μάνας μου). Θυμήθηκα πολλά ανεβαίνοντας απ αυτά που έγιναν εδώ το 2010-14.»

Τρέχουν να εκμεταλλευτούν την σύγκρουση

Την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη σχολίασε με αιχμηρό τρόπο από νωρίς η Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας «Ο κ. Πολάκης ακολουθώντας την τοξική γραμμή Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της “κάτω πλατείας”, τότε που έστελνε ομάδες σε σπίτια και ταβέρνες για να τραμπουκίσουν. Σήμερα στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν έμαθαν, τίποτα δεν άλλαξαν»

Μετά και την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, η γαλάζια παράταξη επανήλθε και ζητά, ουσιαστικά, διαγραφή του βουλευτή, προσθέτοντας και το όνομα του Νίκου Παππά, αποδεικνύοντας ότι θα κάνει σημαία τις εξελίξεις στο ειδικό δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη Ν.Δ. «οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια. Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κανει ο κ. Τσιπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επισης αυτονοητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππα».

Αιχμηρό και το σχόλιο από το γραφείο της Χαριλάου Τρικούπη, με το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. να ασκεί κριτική στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά και να συνδέει το επεισόδιο με τον Πολάκη με την υπόθεση του Νίκου Παππά.

Αναλυτικά:

Η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, *δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου*. 

Έρχονται, δε, σε συνέχεια δηλώσεων και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα είναι η επόμενη φορά *«είτε με το καλό είτε με το άγριο»*, αλλά και της *πλήρους κάλυψης στον ομόφωνα καταδικασμένο από την ελληνική Δικαιοσύνη, Νίκο Παππά*, τον οποίον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το ηθικό σθένος να θέσει εκτός ψηφοδελτίων.

Ο κ. Τσίπρας, που στην τελευταία συνέντευξη του εμφανίστηκε δήθεν μετανοημένος για τη χειραγώγηση των θεσμών που συνειδητά επιχειρήθηκε επί διακυβέρνησής του, όσο και αν προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι τάχα θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον κ. Πολάκη, δεν πείθει κανέναν.

*Σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κόμμα που σέβεται το κράτος δικαίου, πρόσωπα που είτε έχουν καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη είτε παραληρούν κατά των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ήταν ήδη εκτός κόμματος*.

Για άλλη μια φορά, *η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται όχι απλά χορηγός αλλά μέγας ευεργέτης της Νέας Δημοκρατίας*.

*Ο τόπος χρειάζεται μια πραγματικά εναλλακτική προοδευτική πρόταση εξουσίας για να κλείσει ο κύκλος της οδυνηρής για το δημόσιο συμφέρον διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη*.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί