Ν. Παππάς για απόφαση ειδικού δικαστηρίου: «Στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις Novartis και Siemens»

«Δεν αιτούμαι ελαφρυντικά, δεν νιώθω ένοχος – Είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Η δίκη αυτή ήταν πολιτική. Έγινε για να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, τους “γαλάζιους κοριούς” και τις “γαλάζιες ακρίδες”»

Ποινή δύο ετών με αναστολή επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον Νίκο Παππά για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος ενώ αντίθετα για τον ομόφωνα καταδικασμένο επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα αποφάσισε την επιβολή χρηματικής ποινής.

Να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου είχε προτείνει την επιβολή ποινής ενός έτους για τον Νίκο Παππά και έξι μηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Ο Νίκος Παππάς μέσω των συνηγόρων του δήλωσε πως δεν θα αιτηθεί ελαφρυντικών γιατί δεν είναι και δεν νιώθει ένοχος αλλά τουναντίον έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών.

Αναλυτικά η δήλωση των δικηγόρων του Νίκου Παππά

«Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύει ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον Νίκο Παππά για πλημμέλημα όσον αφορά στους χειρισμούς του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, Την απόφαση, που είναι σε αντίθεση με την πλήρως και απολύτως απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Όλγας Σμυρλή, ανακοίνωσε η πρόεδρος του Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα. Επίσης ομόφωνα ένοχος κρίθηκε και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

«Όπως με Novartis και Siemens»

«Όπως με Novartis και Siemens» σημειώνει με νόημα ο Νίκος Παππάς, σε δήλωσή του στο Facebook μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου.

«Η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου είναι στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις NOVARTIS και SIEMENS» αναφέρει ο πρώην υπουργός. «Φαίνεται ότι για κάποιους δικαστές αθώος είναι όποιος ζημιώνει το δημόσιο και ένοχος όποιος με τις ενέργειες του εξασφαλίζει χρήματα για το δημόσιο» τονίζει.

«Για κάποιους δεν είχε καμία σημασία ούτε η αθώωση Κρέτσου για την ίδια υπόθεση, ούτε η εισαγγελική πρόταση που διέλυσε το κατηγορητήριο. Είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Η δίκη αυτή ήταν πολιτική. Έγινε για να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, τους “γαλάζιους κοριούς” και τις “γαλάζιες ακρίδες”» υπογραμμίζει.

«Η δίκη αυτή έγινε επειδή πλούσιοι συμπολίτες μας πλήρωσαν ψηφισμένους φόρους και αναγκάστηκαν να τηρήσουν το σύνταγμα» εξηγεί ο Νίκος Παππάς.

«Η δίκη αυτή έγινε για να χτυπηθεί η παράταξη μας και να μην ξαναπληρώσουν οι πλούσιοι. Αλλά για αυτό δε θα αποφασίσουν κάποιοι δικαστές. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ο οποίος με την εντολή του θα φέρει δικαιοσύνη παντού. Έχουμε κάνει το καθήκον μας και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον» καταλήγει ο πρώην υπουργός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί