Κρήτη: Χειροπέδες σε 52χρονο για εμπρησμό

Πλούσιο ήταν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, το δελτίο της πυροσβεστικής υπηρεσίας στα Χανιά με δύο φωτιές και μια σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια, σύμφωνα με το zarpanews.gr. Η πρώτη κλήση στην πυροσβεστική υπηρεσία έγινε το μεσημέρι για κατάσβεση αγροτοδασικής πυρκαγιάς στη θέση “Δίστρατο” στα Λειβάδια του Δήμου Κισσάμου.

Επιτόπου έσπευσαν δύο οχήματα με τέσσερις πυροσβεστικούς υπαλλήλους, ενώ στην κατάσβεση συνέδραμε και το εθελοντικό πυροσβεστικό όχημα από το Εθελοντικό Κλιμάκιο Βουτά του Δήμου Καντάνου – Σελίνου. Από την πυρκαγιά κάηκε γεωργική έκταση 1,5 στρέμμα και δασική 1 στρέμμα.

Αργότερα το μεσημέρι, περίπου στις 16:30, ξέσπασε δεύτερη πυρκαγιά στο Πατελάρι του δήμου Πλατανιά. Στο σημείο επιχείρησαν τρία υδροφόρα οχήματα με έξι πυροσβεστικούς υπαλλήλους, ένα βοηθητικό με τον Διοικητή και τον αναπληρωτή Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού σταθμού Χανίων και ένας εθελοντής. Από τη δεύτερη αυτή πυρκαγιά κάηκε ένα στρέμμα γεωργικής έκτασης και ένα στρέμμα καλαμιές.

Στον τόπο του συμβάντος μετέβη το Ανακριτικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χανίων, το οποίο συνέλαβε στο πλαίσιο του αυτοφώρου έναν 52χρονο για εμπρησμό από αμέλεια. Πάντως η ανησυχία είναι μεγάλη για τον κίνδυνο πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες, εν όψει και των ισχυρών νοτίων ανέμων που αναμένονται το τριήμερο της Αποκριάς.

Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφύγουν τις ημέρες των ισχυρών ανέμων να ανάψουν φωτιές σε αγροτικές εργασίες, ενώ μεγάλη προσοχή χρειάζεται και με το πέταγμα του χαρταετού και τα καλώδια της ΔΕΗ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί