Εκδήλωση των Δυτικών Συνοικιών Ηρακλείου ΚΚΕ – ΚΝΕ για την ΕΠΟΝ

Οι Οργανώσεις Δυτικών Συνοικιών ΚΚΕ – ΚΝΕ, με επικεφαλής την Μαρία Κυπραίου , υποψήφια βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, από κοινού με το Παράρτημα Ηρακλείου της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, διοργάνωσαν εκδήλωση – φόρο τιμής στις 2 ΕΠΟΝίτισσες, Βαγγελιώ Αρμενάκη και Βαγγελιώ Φωτιάδη. 

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έφτασαν με σημαίες  και λουλούδια στα χέρια στο σημείο, δίπλα στο αρμένικο νεκροταφείο στα Καμίνια, όπου εκτελέστηκαν οι δύο καταδικασθείσες ΕΠΟΝιτισσες σε θάνατο από το έκτακτο στρατοδικείο Ηρακλείου. Εκεί διαβάστηκε ομιλία με το ιστορικό από την  αγωνιστική στάση ζωής των δύο Επονιτισσών που συνεχίζει και σήμερα να εμπνέει τη νεολαία.

Στο χαιρετισμό της η Μ. Κυπραίου, μεταξύ άλλων, σημείωσε τα εξής : 

«Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από τους χιλιάδες αγωνιστές όπως και από τις δύο Βαγγελίες που παρά το νεαρό της ηλικίας τους δεν δίστασαν να τα βάλουν με τα πιο σκληρά σκυλιά της αστικής τάξης. Παίρνουμε την σκυτάλη σήμερα ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν μια νεολαία υποταγμένη που είτε στέλνουν αστυνομία στα Πανεπιστήμια και εντείνουν την καταστολή σε όποιον σηκώνει κεφάλι είτε της ζητάνε να χαραμίσει την ψήφο της και να κάτσει μετά τις εκλογές στον καναπέ χωρίς να διεκδικεί τα όνειρά της, μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση πολέμους φτώχεια. 

Η ιστορία διδάσκει πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό απέναντι σε κάθε ξένο κατακτητή αλλά και απέναντι στην εγχώρια αστική τάξη. Έτσι λοιπόν δίνουμε σήμερα όλες μας τις δυνάμεις να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά σε κάθε κλάδο σε κάθε σχολείο για να βάζει φρένο απέναντι στην πολιτική που θέλει ένα λαό υποταγμένο χωρίς δικαιώματα.» 

Μετά τις ομιλίες τα μέλη της ΚΝΕ άφησαν μερικά λουλούδια στο σημείο, αποτίοντας φόρο τιμής. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί