Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχοι Καλογρίτσας – Παππάς

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, πάρα την απαλλακτική εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας Όλγας Σμυρλή και παρά το γεγονός ότι κατά την αποδεικτική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο για τον πρώην υπουργό.

Το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε ένοχο το Νίκο Παππά για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος και το Καλογρίτσα για συνεργεία στο ίδιο αδίκημα.

Υπενθυμίζεται ότι απαλλακτική ήταν η εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου, Όλγας Σμυρλή σχετικά με την ενοχή του πρώην υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά. Εισήγηση με την οποία είχε συνταχθεί και ο αναπληρωτής εισαγγελέας της δίκης, Δημήτρης Ασπρογέρακας.

Ο πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς θεωρεί ότι η δίωξή του είναι πολιτική και λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της πολιτικής εξόντωσής του.

Η πρόταση του Εισαγγελέα για τις ποινές

Φυλάκιση ενός έτους, για το Νίκο Παππά πρότεινε ο Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας, μετά την ομόφωνη καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, για τον πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, για το Χρήστο Καλογρίτσα, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, που ζήτησαν οι συνήγοροι του.

Ο κ. Ασπρογέρακας πρότεινε ποινή ενός έτους, χωρίς ελαφρυντικό για το Νίκο Παππά, καθώς νωρίτερα ο εκ των συνηγόρων του Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε ότι ο πρώην Υπουργός δεν επιθυμεί ελαφρυντικά, επειδή δεν νιώθει ένοχος και δεν έχει διαπράξει καμία παράβαση καθήκοντος.

Το δικαστήριο διασκέπτεται για τις ποινές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί