«Χιλιάδες Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους και η νομοθετική και δικαστική εξουσία ταυτίζονται με τα συμφέροντα των Funds»

Aνακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Στήριξης Δανειοληπτών Κρήτης, σχετικά με τις εξελίξεις με τους πλειστηριασμούς.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους, τις επιχειρήσεις και τα χωράφια τους και η νομοθετική και δικαστική εξουσία ταυτίζονται με τα συμφέροντα των ΝΤΟΠΙΩΝ & ΞΕΝΩΝ Funds, τα οποία ξεκίνησαν να κατασπαράζουν το βιος και τα όνειρα χιλιάδων Ελλήνων, δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια!

Δεν μπορούν αυτοί που έδωσαν όρκο προάσπισης των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού να νομοθετούν υπέρ των τραπεζών. Να σώζονται οι τράπεζες με απανωτές ανακεφαλαιοποιήσεις, υποχρεώνοντας με υψηλή φορολογία τους Έλληνες φορολογούμενους και για τους δανειολήπτες που παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, λόγω διαρκών κρίσεων να σώσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους, να μην υπάρχει καμία νομοθεσία για τη σωτηρία τους και να αφήνονται έρμαιοι στα ΝΤΟΠΙΑ & ΞΕΝΑ Funds, που ως κόρακες ορμούν να κατασπαράξουν και να φάνε το βιος εκατομμυρίων Ελλήνων!!

Παραδόθηκαν ήδη στους αετονύχηδες, για να σωθεί το ντόπιο και ξένο τραπεζικό σύστημα, οι δημόσιες υποδομές, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τα τρένα, τα δημόσια κτήματα κλπ. που ο Ελληνικός λαός για δεκαετίες χρηματοδοτούσε από τη φορολογία του. Τώρα αρπάζουν και τις ιδιωτικές περιούσιες -και φυσικά τις ελπίδες και το όραμα- εκατομμύριων Ελλήνων.

Δεν είναι δυνατόν να αρπάζουν τα σπίτια, τις περιουσίες μας και τα πατροπαράδοτά μας-αυτά που οι πρόγονοί μας προάσπισαν με κόστος τη ζωή τους, δίνοντας ιστορικές μάχες διαχρονικά εδώ και χιλιάδες χρόνια, και σήμερα να μην αντιδρά κανείς.

Δεν είναι δυνατόν –ανεξαρτήτως κόμματος και πολιτικών πεποιθήσεων- κάποιος να χάνει το σπίτι και την περιουσία του και να μένει αδιάφορος.

Δεν είναι δυνατόν, τα ΝΤΟΠΙΑ & ΞΕΝΑ Funds να ξεσπιτώνουν και να αρπάζουν τις περιουσίες του γείτονά μας, του συγγενή μας, του συγχωριανού μας και να μένουμε άπραγοι.

Δεν ζητούμε διαγραφή των χρεών και δεν επαιτούμε για «σεισάχθειες». Απαιτούμε δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση με τις τράπεζες.

Να δοθεί προτεραιότητα στους Έλληνες ιδιοκτήτες-δανειολήπτες, να κρατήσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, στα ποσά -και ακόμα παραπάνω από αυτά- που παραδόθηκαν και με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου στα ΝΤΟΠΙΑ & ΞΕΝΑ Funds.

Για τον αγώνα που θα ακολουθήσει μέχρι τη δικαίωση, θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι. Δανειολήπτες και μη!

Από σήμερα, η συντονιστική επιτροπή του Συλλόγου Στήριξης Δανειοληπτών Κρήτης, ξεκινά επαφές με τις Δημοτικές αρχές, την Εκκλησία, Αγροτικούς Συνεταιρισμούς κι Ενώσεις, Συλλογικούς φορείς και θεσμικούς παράγοντες. 

Θα ζητήσουμε μέσα από έκτακτες συνεδριάσεις Δημοτικών και Διοικητικών Συμβουλίων να υποστηριχτεί ο αγώνας που κάνουμε για δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση ώστε σπίτια, επιχειρήσεις και χωράφια να παραμείνουν στους Έλληνες ιδιοκτήτες τους.

Στόχος των δυναμικών κινητοποιήσεων είναι και οι τριακόσιοι βουλευτές, ως εθνικοί μας εκπρόσωποι, να πάρουν θέση στο μέγιστο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες με τις οικογένειές τους, που χάνουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους και να νομοθετήσουν άμεσα και ξεκάθαρα υπέρ της προστασίας των Ελλήνων δανειοληπτών. 

Όσοι θέλουν να ενημερωθούν και να συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα αυτό, μπορούν να επικοινωνούν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του συλλόγου: stirixikritis@gmail.com & στα τηλέφωνα: 2810-823640 & 6989001414.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί