Όσες δημοσκοπήσεις και να σερβίρουν πλέον απλώς θα εκνευρίζουν περισσότερο τον πολίτη που καταληστεύεται

Του Γιώργου Δημητρίου

Για την πτώχευση της χώρας, αντί κοινής λογικής κυριάρχησαν ερμηνείες πατέντα. Ο λαός επανέξελεξε, αθώωσε, τη Ν.Δ με τις πολιτικές της φαμίλιες να έχουν τεράστιες ευθύνες. Εύλογα προκύπτει ένα ερώτημα: Ως λαός είμαστε κατά πλειοψηφία τόσο ΄΄μαλάκες΄΄ ή είμαστε τόσο΄΄απατεώνες΄΄; Οι χαρακτηρισμοί είναι επιστημονικοί, αλλά καθορίζονται από την παρουσία μιάς εντόπιας “εγκληματικής οργάνωσης” που επηρεάζει τις διαδικασίες αδειοδότησης.

Μόλις “τυχαία” κάηκαν όλα τα δάση στα βουνά, τα καρτέλ ενέργειας έλαβαν τις άδειες, η απόδοση της επένδυσής τους καθορίζεται από τον αέρα, τον ήλιο και τις σκανδαλώδεις κρατικές επιδοτήσεις. Σε ποιόν επιχειρηματία εξασφαλίζεται η κερδοφορία από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και σε πιο μέρος δυτικού του κόσμου; Με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ το κράτος δε ρυθμίζει τις τιμές και αυτή η ΄΄εργασία΄΄ παρεδόθη εις τα καρτέλ.
Oι Φιλόσοφοι αντιλήφθησαν την πολιτική << μαλακία >> ως μια πειστική επικοινωνία η οποία δεν λαμβάνει υπόψη τη γνώση ή τα στοιχεία. Τα ΜΜΕ, με δόλο παρουσιάζουν ως φιλελεύθερες ιδέες τις πολιτικές μαλακίες του που αξίζουν δισ. ευρώ για τα παρασιτικά καρτέλ. Μια μετα-ανάλυση έδειξε ότι όλα τα πολιτικά μέτρα μαλακίας σχετίζονται θετικά με τους πολιτικούς της << ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ >> και όχι με αυτούς που πιστεύουν στο κοινωνικό κράτος. Μαλακία είναι να λέει ο πρωθυπουργός ότι έχουμε ελεύθερη αγορά αποκρύπτοντας ότι αυτή η όντως ελεύθερη αγορά, δεν είναι ανταγωνιστική αλλά καρτέλ.
Αναδρομική μελέτη ,έδειξε ότι στις Η.Π.Α και την Ολλανδία βρέθηκαν αυξημένες δεκτικότητες στις πολιτικές μαλακίες οι οποίες συνδέθηκαν με τη μεγαλύτερη πιθανότητα οι<< ψηφοφόροι αυτοί να ψηφίσουν δεξιά κόμματα>>. https://doi.org/10.5964/jspp.6565 Political Bullshit – Ideology and elections. University of Amsterdam.
Τέλειο κράτος δεν υπάρχει, πρέπει να έχουμε υποδείγματα τα δυτικά κράτη με ανταγωνιστική μορφή αγοράς που την προστατεύουν στα Συντάγματά τους. Υπάρχουν και κράτη πχ Κολομβία, Μεξικό, ή σαν την Ελλάδα με ελεύθερη αγορά αλλά γεμάτη καρτέλ. Εδώ, το Σύνταγμα προστατεύει κυρίως ολιγάρχες και κάποιους ανέντιμους πολιτικούς. Αν οι πολιτικοί δεν νομοθετούσαν υπέρ των καρτέλ δεν θα υπήρχαν οι καριέρες και οι πολιτικές φαμίλιες. Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει φαμίλια τύπου Μητσοτακη. Αν είχαμε ανταγωνιστική μορφή αγοράς θα είμαστε αξιοπρεπές κράτος αντί γερμανικό διεφθαρμένο προτεκτοράτο.
Αν υπήρχαν στην Ελλάδα πολιτικοί απατεώνες αυτοί είναι οι λίγοι δεξιοί-ακροδεξιοί αχυράνθρωποι των καρτέλ. Αν υπήρχαν μ@λ@κες, αυτοί θα είμασταν όλοι εμείς οι άλλοι που ανεχόμαστε τις μαλακίες τους.

Η Ν.Δ δημιουργεί ψευδαίσθηση ανάπτυξης με υπερ-χρέωση, ψευδαίσθηση φιλελεύθερου ευρωπαϊκού κράτους, ψευδαίσθηση κράτους δικαίου. Η κατασπατάληση δημόσιων πόρων και ο παράνομος προσωπικός πλουτισμός ολίγων είναι το κύριο χαρακτηριστικό της. Τα καρτέλ έχουν πάντα εφεδρείες ελέγχου της λαϊκής ψήφου. Πότε τον Καρατζαφέρη, πότε το ΠΑΣΟΚ, πότε τον Καμμένο και πότε τον κάθε Βελόπουλο εποχής.
Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ της μιζέριας, της πολιτικής κακομοιριάς, χωρίς πρόγραμμα ανάπτυξης, που ωστόσο κυβέρνησε με δημοκρατικότερο τρόπο, με έντιμη διαχείριση των ταμείων αλλά και με χαρακτηριστική ανικανότητα. Διαλέξτε, ξανά-πτωχευμένος από΄΄κλοπή΄΄Μητσοτακικής αριστείας ή φτωχός πλην τίμιος μιας πολιτικής του προηγούμενου αιώνα; << To be or not to be >>.
Αυτό θα αποτυπωθεί και στις εκλογές με το Σύριζα να κερδίζει με μικρή διαφορά και να μην ξέρει τι να κάνει τη νίκη του.

Δύσκολη η θέση του Μητσοτάκη δεν μπορεί να αφήνει τα καρτέλ της ενέργειας να αλωνίζουν και να ασκεί διώξεις- ελέγχους στα καρτέλ των τροφίμων & φαρμάκων όπως και σε άλλα καρτέλ που τον στήριξαν. Ετσι όλα τα καρτέλ αυτονομήθηκαν και ο Μητσοτάκης έχασε τον έλεγχο. Ο Έλληνας καταπίνει πολλές μαλακίες όμως μην του αγγίξεις την τσέπη. Οσες δημοσκοπήσεις και να παραγγείλουν πλέον απλώς θα εκνευρίζουν περισσότερο τον ληστευθέντα καταναλωτή που ψηφίζει τιμωρητικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί