Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις αποκαταστάσεις ζημιών από τις φυσικές καταστροφές στην Κρήτη

Σχόλιο του Αλέκου Μαρινάκη, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης, για τις αποκαταστάσεις ζημιών από τις φυσικές καταστροφές στα Χανιά και όλη την Κρήτη:

Στο θέμα των αποκαταστάσεων των ζημιών από τις φυσικές καταστροφές στα Χανιά, αναφέρθηκε, για άλλη μια φορά, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης, Αλέκος Μαρινάκης,  στο περιφερειακό συμβούλιο, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου. 

Συγκεκριμένα  σχολίασε ότι ζημιές στον Ν.  Χανίων  από τις πλημμύρες του 2019, αλλά και από τις πρόσφατες, δεν έχουν αποκατασταθεί. Μιλάμε ακόμη και σήμερα για μελέτες αποκαταστάσεων, και όχι για έργα, την ώρα που οι δημόσιες υποδομές (δρόμοι,  κλπ.), είναι σε κακό χάλι. 4 χρόνια μετά τις πλημμύρες, η διαπίστωση είναι ότι δεν έχουν γίνει σοβαρές παρεμβάσεις, δεν έχουν αποκατασταθεί οι καταστροφές που προκλήθηκαν. 

Στην καλύτερη περίπτωση κάποιες υποδομές επανήλθαν στην πριν το 2019 κατάσταση,  που ήταν ούτως ή άλλως προβληματική, χωρίς καμία βελτίωση με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες.  Ειδικά στα ορεινά του Νομού πχ σε περιοχές της Κισσάμου, υπάρχουν ακόμη και σήμερα δρόμοι σε απαράδεκτη κατάσταση, που βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του κόσμου που περνά. 

Παρόμοια είναι η εικόνα σε όλη την Κρήτη, με την πορεία των αποκαταστάσεων, αλλά  και την έλλειψη μέτρων πρόληψης, έργων  αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής θωράκισης.   

 Δεν είναι μόνο οι τεράστιες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, και της περιφέρειας για την έλλειψη μέτρων ουσιαστικής πρόληψης, αλλά και οι ευθύνες τους στην η αντιμετώπιση των φαινομένων όταν εκδηλωθούν και  οι ευθύνες τους στην αποκατάσταση των ζημιών. 

Η υποχρηματοδότηση από το κράτος των σχετικών έργων, η υποστελέχωση των υπηρεσιών,  (πχ ο δήμος Κισσάμου δε διαθέτει τεχνική υπηρεσία και σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός στην Κρήτη σε αυτή την κατάσταση), η ένδειά τους με τα ελλιπή μέσα και εξοπλισμό και η λειτουργία των δήμων και περιφερειών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια,  αποτυπώνουν τελικά τον ίδιο τον ρόλο του αστικού κράτους και την αποτελεσματικότητά του μόνο για να διασφαλίσει τα κέρδη και την εξουσία του κεφαλαίου και όχι τις  ανάγκες του λαού. 

Αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών δυνάμεων που λογαριάζει τις λαϊκές ανάγκες ως «κόστος» και βάζει στο ζύγι τις ανθρώπινες ζωές, τις λαϊκές περιουσίες και την προστασία του περιβάλλοντος με τις κάθε φορά «αντοχές της οικονομίας», τα συμφέροντα και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Η ίδια η ζωή αποδεικνύει, ξανά και ξανά, ότι προϋπόθεση για τα κέρδη του κεφαλαίου είναι οι συνεχείς δικές μας θυσίες, είναι οι σύγχρονες ανάγκες του λαού που μένουν ακάλυπτες.Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι, ο λαός της Κρήτης, χρειάζεται να αξιοποιήσουν την πείρα τους, να οργανώσουν την πάλη τους και τη διεκδίκησή τους, μαζί με τα συνδικάτα τους, για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της Πολιτικής Προστασίας στην Κρήτη. Μπροστά στις εκλογές να μαυρίσουν τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, όλα τα αστικά κόμματα που μαυρίζουν τη ζωή του λαού, που  είναι συνένοχα για τη σημερινή κατάσταση του λαού μας. Να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού, στην κάλπη, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Να ενισχύσει ο λαός  τη δύναμή του!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί