Το αποκαλυπτικό πόρισμα που «καίει» την Σ. Νικολάου για τη ζημιά 2 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις αποκαλύψεις για την Σοφία Νικολάου και το πόρισμα – καταπέλτη του ΣΔΟΕ που κάνει λόγο για ζημιά 2 εκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο από τις απευθείας αναθέσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι στιγμής δεν τολμά να την από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ τη Σοφία Νικολάου η οποία εξαπολύει πρωτοφανείς απειλές στους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ επειδή έκαναν τη δουλειά τους.

Δείτε επίσης:

Σε εισαγγελέα το πόρισμα του ΣΔΟΕ για την Νικολάου, που… απειλεί τους ελεγκτές!

Πολάκης προς Νικολάου: Θα καταλήξεις φυλακή, σαν την Καϊλή

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Ο Μητσοτάκης εκβιάζεται αν δεν αποπέμψει σήμερα κιόλας την Σ. Νικολάου – Το ερώτημα είναι με τι»

Συγκεκριμένα, η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής επισκέφτηκε την Τρίτη το ΣΔΟΕ με προφανή στόχο να τρομοκρατήσει τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ. Μην μπορώντας να κρύψει τον πανικό της το γαλάζιο στέλεχος χαρακτήρισε «υποτιθέμενο το «πόρισμα» του ΣΔΟΕ» προσθέτοντας ότι πρόκειται για «ένα πρώιμο έγγραφο, που βρίθει ανακριβειών και καταρτίστηκε με μοναδικό σκοπό την σπίλωση μου».

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να μιλήσει για «υποτιθέμενο “πόρισμα” του ΣΔΟΕ, ισχυριζόμενη ότι καταρτίστηκε με «μοναδικό σκοπό την σπίλωσή της», ενώ απείλησε τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ με άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος μαζί με τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο είχαν επισκεφτεί το ΣΔΟΕ για να ενημερωθούν για την υπόθεση, απάντησε σημείο προς σημείο στη Σοφία Νικολάου:

  • «Και πόρισμα υπάρχει και είναι πολυσέλιδο, αναλυτικό και πλήρες για το πώς ζημιώθηκε το Δημόσιο κατά 2εκ. ευρώ από το “γαλάζιο πιράνχα” (τουλάχιστον 2εκ. γιατί το ΣΔΟΕ υπολόγισε τη ζημία με βάση τις ανώτερες τιμές της αγοράς).
  • Και όλα τα έγγραφα που έστειλε η Γ. Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής (με το υπ αριθ. πρωτ: 24573/20.12.2021 έγγραφο), λήφθηκαν υπόψη από το ΣΔΟΕ πριν καταλήξει στο πόρισμά του.
  • Και επιχείρηση που δεν είχε σχέση με το αντικείμενο, ούτε την απαραίτητη κρατική άδεια για να εκτελέσει την προμήθεια, βρέθηκε (Α. Μ.)
  • Και εταιρεία μιας χρήσης, βρέθηκε (ΕX. P).
  • Και εταιρεία – βιτρίνα άλλης, βρέθηκε (Κ.EE για τη Ν.Ο Ε.Ε).
  • Και εταιρείες χωρίς γραφεία, προσωπικό και τζίρους, βρέθηκαν.
  • Και εταιρεία – πλυντήριο που έκανε το ξέπλυμα με τα Iphone και τη Mercedes premium, βρέθηκε (L.G.H).
  • Και εταιρεία που φέρεται να προμηθεύθηκε από ανύπαρκτο προμηθευτή, βρέθηκε (Α.Μ από Μ.G).
  • Και εταιρείες με κοινό ιδιοκτήτη που υπέβαλαν δήθεν προσφορές, βρέθηκαν (Ν.Π & Π.Ν).
  • Και εταιρεία που δήθεν είχε προμηθευθεί από άλλον ανάδοχο που όμως δεν διέθετε τα είδη, βρέθηκε (Ν.Ο από Α.Μ).
  • Και επιχειρήσεις που διευκόλυναν το πλιάτσικο με εικονικά τιμολόγια, βρέθηκαν (Γ. Κ,  C. MIKE και Σ.-Χ. ΜΙΚΕ).
  • Και τα φυσικά πρόσωπα που βοήθησαν ως συνεργοί, βρέθηκαν (Α.Ν και Χ.Μ)».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης εκβιάζεται αν δεν την αποπέμψει – Το ερώτημα είναι με τι

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζητά την άμεση αποπομπή της Σοφίας Νικολάου και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πράξει τα δέοντα αλλιώς θα σημαίνει ότι εκβιάζεται.

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «στις 8 Ιουνίου του 2022 ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφιζόταν με την κα Νικολάου στο Μέγαρο Μαξίμου, δίνοντάς της το χρίσμα για να είναι υποψήφια με τη ΝΔ στην Εύβοια, γνωρίζοντας τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το όργιο απευθείας αναθέσεων.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ είναι ξεκάθαρο: Η κα Νικολάου εν μέσω πανδημίας ζημίωσε το Δημόσιο με 2 εκατ. ευρώ σε εταιρίες με ανύπαρκτη έδρα ή άλλες που έπαιρναν απευθείας ανάθεση μία ημέρα μετά την ίδρυσή τους» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτει:

«Πλέον είναι εξίσου ξεκάθαρο ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν αποπέμψει σήμερα κιόλας την κα Νικολάου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και το κόμμα, τότε απλά εκβιάζεται. Το ερώτημα είναι με τι;».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί