Την απομάκρυνση του πρώην διαιτητή που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμών της 12χρονης στον Κολωνό ζητά η ΠΟΕΔΗΝ

Την άμεση απομάκρυνση του Φίλιππου Ντόβα από το νοσοκομείο «Αττικόν», που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμών της 12χρονης από τον Κολωνό ζήτησε με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλη Γιαννάκο, ο πρώην διαιτητής εργάζεται στο νοσοκομείο «Αττικόν και αυτή την περίοδο έχει λάβει άδεια».

«Δυστυχώς έχουμε και δεύτερο υγειονομικό που εργάζεται σε νοσοκομείο και κατηγορείται για βιασμό της 12χρονης» είπε ο κ. Γιαννάκος, αναφερόμενος και στον 36χρονο που εργαζόταν ως διοικητικός υπάλληλος στο νοσοκομείο Μεταξά και βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος.

«Πρόκειται για τον πρώην Διαιτητή, πολιτικό, ο οποίος εργάζεται ως Διοικητικός Υπάλληλος στη γραμματεία του ακτινοθεραπευτικού τμήματος του Αττικού νοσοκομείου» σημείωσε και πρόσθεσε: «Είναι συμβασιούχος εργαζόμενος μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών. Η μακροχρόνια ανεργία των εν λόγω υπαλλήλων πιστοποιείται από τον ΟΑΕΔ που αναλαμβάνει και το μεγαλύτερο μέρος της μισθοδοσίας τους» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως τόνισε ο κ. Γιαννάκος «κακώς βρίσκεται σε άδεια. Θα πρέπει σήμερα να διακοπεί η σύμβαση του με το νοσοκομείο σε συνεννόηση με τον ΟΑΕΔ. Δεν μπορεί να εργάζεται με την κατηγορία ως βιαστής. Εάν αποδειχθεί η αθωότητά του να γυρίσει πίσω στη δουλειά του» είπε και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε μεταξύ μας εργαζόμενους που επικρέμονται κτηνώδεις κατηγορίες για βιασμό».

Τι δήλωσε ο ίδιος

Τη δική του εκδοχή για τη σχέση του με την 12χρονη στον Κολωνό έδωσε ο πρώην διαιτητής Φίλιππος Ντόβας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, με βάση τις καταθέσεις του κοριτσιού.

Μιλώντας στην εκπομπή “Δίκη στο Open”, ο Φίλιππος Ντόβας υποστήριξε: “Εγώ αυτήν την οικογένεια την ξέρω περισσότερα από είκοσι χρόνια. Το κοριτσάκι αυτό το ήξερα από πολύ μωρό, όπως και τη μητέρα της και τα άλλα παιδιά. Το κοριτσάκι από πέρσι είχε έρθει με τη γιαγιά και είχαμε μια γνωριμία με όλους και το συμβούλευα πάρα πολύ, του έδινα κάποιες κατευθύνσεις, μας ζητούσε και μία οικονομική βοήθεια 2-3 ευρώ για να πάρουν κάτι με τα αδέρφια της, και έρχονται σήμερα γι’ αυτόν το λόγο και με κατηγορούν, για τη γνωριμία αυτή που είχα με το παιδάκι. Να μη μου λένε ότι έχει υπάρξει βιασμός, να μη μου λένε ότι την έχω ακουμπήσει, να μη μου λένε τίποτα και να μου λένε ότι πρέπει να περάσω από ανάκριση”.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Μίχο, τον οποίο χαρακτήρισε “ηλίθιο και αχάριστο”, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει να μιλήσει μαζί του από το 2019, “όταν δε μου φέρθηκε όπως έπρεπε στον προεκλογικό μου αγώνα”.

Γιατί όμως η 12χρονη στην κατάθεσή της είπε ότι ο Μίχος της είπε να πάει στον Ντόβα; “Αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Όταν είσαι μια γειτονιά, στα 50 μέτρα, και το κοριτσάκι πέρναγε μια φορά τι βδομάδα, ‘τι κάνετε κύριε Φίλιππα’, το ένα το άλλο. Όπως και η μητέρα της όταν πήγαινε τα παιδιά στο σχολείο. Όταν έχεις μια καλημέρα με ευγένεια, το κάνεις με όλους τους γείτονες”, απάντησε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν την άγγιξε ποτέ και ο ρόλος του ήταν πάντα συμβουλευτικός.

Όσον αφορά στον ισχυρισμό της 12χρονης ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή μαζί του, ο πρώην διαιτητής απάντησε: “Αυτό δεν έγινε ποτέ, σε ό,τι έχω ιερό στη ζωή μου. Εγώ πνίγομαι όταν τα βλέπω όλα αυτά. Λέει ήταν ένας άντρας που είχε έρθει σε επαφή. Επαφή είναι και όταν είμαστε δίπλα στο στούντιο, κ. Θωμαΐδη. Επαφή ήταν όταν της έλεγα αν η γιαγιά το ξέρει που πας στον λόφο που είναι μία περιοχή με παραβατικότητα; Να το προστατεύσω το παιδί από πολλούς κινδύνους”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φίλιππος Ντόβας, οδοντοτεχνίτης, πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου και υποψήφιος στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές, είναι ένα από τα πρόσωπα που αναγνώρισε η 12χρονη στις καταθέσεις της. Ο ίδιος μίλησε χθες επώνυμα στην εκπομπή του Οpen «H Δίκη» και παραδέχτηκε ότι ήξερε την 12χρονη και την οικογένειά της επειδή ήταν γείτονές του. Ο ίδιος υποστήριξε ότι έδινε στην ανήλικη χαρτζιλίκι λίγα ευρώ και στο παρελθόν είχε δώσει 20 ευρώ στη μητέρα της που του είχε ζητήσει χρήματα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, έλεγε στη μικρή να είναι προσεκτική και την συμβούλευε. 

«Ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή και μάλιστα προεκλογικά εμένα με βάζει σε υποψίες δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω» ανέφερε , ενώ για τον Ηλία Μίχο δήλωσε: «έχω να του μιλήσω από το 2019 όταν δεν μου φέρθηκε όπως έπρεπε στον προεκλογικό μου αγώνα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί