Σε εισαγγελέα το πόρισμα του ΣΔΟΕ για την Νικολάου, που… απειλεί τους ελεγκτές!

Σε εισαγγελέα έχει χρεωθεί το πόρισμα «φωτιά» του ΣΔΟΕ για τις υπερκοστολογημένες απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ της Σοφίας Νικολάου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί ή όχι το αδίκημα της απιστίας από την πρώην Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του documentonews.gr, το πόρισμα του ΣΔΟΕ διαβιβάστηκε υπηρεσιακώς στον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστο Μπαρδάκη, τη Δευτέρα. Στη συνέχεια χρεώθηκε σε εισαγγελικό λειτουργό στο πλαίσιο δικογραφίας που έχει ανοιχτεί και αφορά στις απευθείας αναθέσεις της κας Νικολάου που φέρονται να ζημίωσαν με 2 εκατ. ευρώ το ελληνικό Δημόσιο. Κάτι που σημαίνει ότι διενεργείται εισαγγελική έρευνα για το επίμαχο ζήτημα.

Αυτή είναι και η απάντηση σε όσα ανέφερε σε σημερινή της ανάρτηση στο facebook η κα Νικολάου, η οποία εδώ και μέρες επιχειρεί να πείσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με ανακρίβειες και εξόφθαλμα ψεύδη, ότι στην ουσία είναι θύμα… σκευωρίας, ώστε να μην κοπεί από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, φτάνοντας στο σημείο να εμπλέξει ακόμη και τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστο Μπαρδάκη.

Το αρνητικό για την ίδια κλίμα άλλωστε φάνηκε μετά το χθεσινό «άδειασμα» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου που όχι μόνο δεν την κάλυψε, αλλά άφησε και ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία, παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Ιούνιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Σοφία Νικολάου επισημαίνει στην ανάρτησή της πως «δεν υπάρχει πόρισμα ΣΔΟΕ» και επικαλείται μάλιστα συνάντηση με τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστο Μπαρδάκη. Όπως τονίζει η κα Νικολάου στην ανάρτησή της, κατά τη συνάντηση φέρεται να παρουσίασε σειρά εγγράφων στον Οικονομικό Εισαγγελέα τα οποία, όπως λέει αντικρούουν το περιεχόμενο του πορίσματος, το οποίο χαρακτηρίζει ως «υποτιθέμενο» που «βρίθει ανακριβειών» και κατά την ίδια «καταρτίστηκε με μοναδικό σκοπό την σπίλωση της».

Επίσης η κα Νικολάου υποστηρίζει στην ανάρτησή της ότι οι συμβάσεις που υπέγραψε είναι «καθόλα νόμιμες και ακολουθούν κατά γράμμα το ισχύον νομικό πλαίσιο». Ωστόσο το θέμα δεν είναι αν οι συμβάσεις είναι νόμιμες, αλλά κατά πόσο ήταν υπερτιμολογημένες. Δηλαδή εάν τα ίδια υλικά και υπηρεσίες πληρώθηκαν τέσσερις φορές πιο πάνω με την υπογραφή της κας Νικολάου σε σχέση με άλλους φορείς του Δημοσίου, όπως διαπίστωσαν στο πόρισμά τους οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Η στοχοποίηση των ελεγκτών του ΣΔΟΕ δεν είναι τυχαία αλλά εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια να βγει «λάδι» η κα Νικολάου εν όψει και των εκλογών. Όπως αποκάλυψε χθες το documentonews.gr, μετά τις αποκαλύψεις της Κυριακής, άρχισαν να ασκούνται έντονες πιέσεις στο ΣΔΟΕ για καταστροφή στοιχείων του φακέλου που αφορούσε στις απευθείας αναθέσεις της κας Νικολάου. Η πορισματική αναφορά δεν είχε διαβιβαστεί ακόμη στον Οικονομικό Εισαγγελέα, Χρήστο Μπαρδάκη και κάποιοι θεώρησαν ότι θα μπορούσαν ασκώντας πιέσεις να καταστρέψουν στοιχεία της υπόθεσης.

Το ερώτημα βέβαια είναι τι θα κάνει με την περίπτωση της κας Νικολάου ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Εάν δηλαδή θα κρατήσει την κα Νικολάου ως υποψήφια στα ψηφοδέλτια του κόμματος παρά, τις «σκιές» σε βάρος της, παρέχοντας στην ουσία πολιτική κάλυψη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί