Αντιπολεμικό συλλαλητήριο σήμερα στα Λιοντάρια

Σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στα Λιοντάρια, καλεί μέσω ανακοίνωσής της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με αφορμή την επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα.

Στο κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρεται:

   Ένας χρόνος γενικευμένου πολέμου στην Ουκρανία: Όχι στο σφαγείο του κεφαλαίου

Ανεπιθύμητος ο Μπλίνκεν – Έξω οι βάσεις – Έξω από το ΝΑΤΟ

Στις 20 και 21 Φλεβάρη, ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, έρχεται στην χώρα μας και την περιοχή (Τουρκία, Ισραήλ) για να προωθήσει τα φιλοπόλεμα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Αυτή η καθόλου τυχαία επίσκεψη συνιστά μεγάλη πρόκληση στα αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα της εργατικής τάξης , της νεολαίας και του λαού.

Γίνεται λίγες μόλις μέρες πριν, συμπληρωθεί ένας χρόνος (στις 24 Φλεβάρη) από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και το ξέσπασμα του άδικου πολέμου –στην καρδιά της Ευρώπης– που έχει στοιχίσει δεκάδες χιλιάδες ζωές, έχει αφήσει πολύ περισσότερους σακατεμένους και με τις καταστροφές να είναι ανυπολόγιστες. Τίποτα δεν δείχνει ότι αυτός ο πόλεμος πρόκειται να σταματήσει σύντομα, με τη Δύση (ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ) να εξοπλίζει καθημερινά το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου και τη Ρωσία να εκτοξεύει συχνά απειλές έως και για χρήση πυρηνικών όπλων. Οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις είναι αγεφύρωτες, οι μεγάλες δυνάμεις χαράσσουν ξανά τα σύνορα με το αίμα των λαών! Και απειλούν τους ευρωπαϊκούς λαούς και τους λαούς όλου του κόσμου ακόμη και με έναν γενικευμένο, παγκόσμιο πόλεμο!

Στο φόντο αυτό η άρχουσα τάξη της χώρας μας συντάσσεται πλήρως με τα σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ, παραδίδει βάσεις, λιμάνια, θάλασσα και αέρα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, μετατρέποντας τη χώρα σε πλατφόρμα των πολεμικών εξορμήσεών τους και ταυτόχρονα σε πεδίο ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και στόχο. Κάθε ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων της κυβέρνησης ΝΔ και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουν την πολιτική του πολέμου, προσφέροντας ζεστό χρήμα στις πολεμικές βιομηχανίες για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ.

Επάνω σε αυτήν την όξυνση του ανταγωνισμού πατά κι ο αντιδραστικός ανταγωνισμός των αστικών τάξεων της Ελλάδας και Τουρκίας που προσπαθούν η καθεμία να έχει τα οφέλη της. Τα επεισόδια και οι εμπλοκές έχουν γίνει ρουτίνα και η κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών επιταχύνεται. Συνολικά από το 2020 έως και το 2022 οι στρατιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 89,6%, δηλαδή σχεδόν διπλασιάστηκαν! Οι δύο χώρες οδεύουν προς εκλογές, μέσα σε ένα εθνικιστικό κλίμα και με τις αστικές τάξεις να προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοια των ιμπεριαλιστών και να αναβαθμίσουν την παρουσία τους στη περιοχή. Οι λαοί μας κινδυνεύουν να αλεστούν στις μυλόπετρες αντιδραστικών σχεδίων των ιμπεριαλιστικών χωρών και των αστικών τάξεων των δύο χωρών για τις θαλάσσιες ζώνες, τις εξορύξεις και τους ενεργειακούς και εμπορικούς δρόμους, και γενικότερα για αλλότρια συμφέροντα σε Αιγαίο, Κύπρο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ταυτόχρονα οι τερατώδεις εξοπλισμοί εντείνουν τις πολιτικές της φτώχειας και της ακρίβειας, ενώ το εθνικιστικό κλίμα γίνεται μοχλός προώθησης, και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, μιας λαίλαπας αντιλαϊκών μέτρων με στόχο την συντριβής των όρων ζωής, δουλειάς, ελευθεριών των δύο λαών.

Είναι ανάγκη να βγούμε στους δρόμους, να διαδηλώσουμε και να βροντοφωνάξουμε:

·       ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

·       ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ- ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ- ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ

·       ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

·       ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ: ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

·       ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

·       ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ,ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί