Τα Συνδικάτα Οικοδόμων Ηρακλείου και Ρεθύμνου συμμετέχουν στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο για την Υγεία

Τα Συνδικάτα Οικοδόμων Ηρακλείου και Ρεθύμνου συμμετέχουν στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο και συναυλία για την Υγεία την Τετάρτη  22 Φλεβάρη στις 17.00 στην πλατεία Ελευθερίας. 

Στην ανακοίνωση του συνδικάτου Ηρακλείου αναφέρονται:

Η υποβάθμιση της Υγείας από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά, έχει διαμορφώσει απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στα Νοσοκομεία. Η υποστελέχωση, η έλλειψη  σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και οι ελλείψεις στα φάρμακα έχουν άμεσες συνέπειες για τους ασθενείς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υγειονομικών υπαλλήλων.

Οι ασθενείς ωθούνται σε ακόμη περισσότερες πληρωμές σε ιδιωτικούς ομίλους της Υγείας ή στα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία των νοσοκομείων, αφού οι δωρεάν παροχές Υγείας ολοένα συρρικνώνονται.

Η κατάσταση ολοένα θα χειροτερεύει όσο προχωράει η εφαρμογή των κυβερνητικών σχεδίων για το “νέο ΕΣΥ”, που περιλαμβάνουν την επέκταση της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των νοσοκομείων με ελαχιστοποίηση της κρατικής χρηματοδότησής τους και άντληση εσόδων από τους ίδιους τους ασθενείς άμεσα ή έμμεσα (μέσω ασφαλιστικών ταμείων). Τα σχέδια αυτά επιχειρούν να τα επιβάλουν με την ένταση του αυταρχισμού διοικήσεων νοσοκομείων.

Είναι επιτακτική ανάγκη για κοινή πάλη όλων μας για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία με πρόσβαση σε όλους. 

Στην ανακοίνωση του συνδικάτου Ρεθύμνου αναφέρονται:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου συμμετέχει στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο και συναυλία για την Υγεία  που Οργανώνουν οι Ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ Κρήτης, τα Σωματεία Εργαζομένων των δημόσιων νοσοκομείων Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων και Λασιθίου και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής και ΣΕΥΠ Ηρακλείου την Τετάρτη 22 Φλεβάρη στις 17:00 στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. (Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου στις 15:00 και η μετακίνηση θα είναι δωρεάν) 

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους υγειονομικούς , στους γιατρούς και τους νοσηλευτές . 

Είμαστε  μαζί σας, 

Είμαστε μαζί σας γιατί δεν παζαρεύουμε την Υγεία τη δική  μας και των παιδιών μας. 

Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα για να θησαυρίζει το κεφάλαιο . 

Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις ούτε το Τσιφλίκι καμιάς Κυβέρνησης για να τα ξεπουλήσει. 

Είμαστε μαζί σας όπως πάντα, όπως την πρώτη μέρα της πανδημίας γιατί για εμάς ο αγώνας δεν ξεκινάει τώρα, ούτε θα τελειώσει εύκολα.  

Με την Κυβέρνηση της ΝΔ λογαριαστήκαμε και πριν , μέσα στη πανδημία όταν τα νοσοκομεία δέχονταν απίστευτη πίεση.  

Θα λογαριαστούμε και τώρα που φέρνει στη ζωή τον κατάπτυστο νόμο για τα νοσοκομεία κλείνοντας τη πόρτα του στους ασθενείς και στέλνοντας το ιατρικό προσωπικό στην εξάντληση.   

Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε φιλόδοξο Κυβερνητικό “Σωτήρα” ότι για την αντιλαϊκή διαχρονική πολιτική σας στην Υγεία θα λογαριαστείτε και τώρα και όσες φορές χρειαστεί με το ενωμένο και μαζικό εργατικό και υγειονομικό κίνημα.    

Το έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας του Λαού έχει ονοματεπώνυμο. 

Είναι το διαχρονικό ξήλωμα της δημόσιας υγείας, όλων των Κυβερνήσεων, 

Είναι  η οδηγίες της Ε.Ε. που ορίζουν την  κρατική  υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των  νοσοκομείων και των Κ.Υ.,  της λειτουργίας των ίδιων των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικά επιχειρηματικά κριτήρια .

Αγωνιζόμαστε για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των υγειονομικών. 

Η μόνη Ελπίδα για την υγεία μας είναι ο ίδιος ο λαός και ο ανυποχώρητος αγώνας του. 

Αγώνας που δεν θα ξεκινάει με το βλέμμα στις εκλογές . Αγώνας που δεν θα επιζητά Κυβερνητικές Λύσεις . Αγώνας που δεν θα σταματήσει στη κάλπη περιμένοντας παθητικά στη γωνία. 

Αγώνας που θα κάνει στην άκρη τους Κυβερνητικούς που τώρα “δήθεν” πέφτουν από τα σύννεφα με τη τραγική κατάσταση των νοσοκομείων .  Αυτούς που έρχονται να χτυπήσουν τη πλάτη στους υγειονομικούς για να τους πουν ότι αν βγουν Κυβέρνηση θα τα λύσουν όλα Αλήθεια όσο κυβερνούσαν στο Παρελθόν δεν γνώριζαν τη κατάσταση ή μήπως ήταν ριζικά διαφορετική;  

Δεν υποχωρούμε μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. 

Παίρνουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της υγείας και της ζωής των παιδιών μας στα χέρια μας!

ΔΗΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί