ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Χτύπησαν ανηλεώς εκπαιδευτικούς και σπουδαστές – Έρχεται ηχηρή απάντηση στην κάλπη

«Ιδιωτικοποίηση παντού, προώθηση πελατείας στα ιδιωτικά κολλέγια και καταστολή», αποτελούν τα «κατορθώματα» Μητσοτάκη – Κεραμέως στην Παιδεία τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με αφορμή την άγρια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον εκπαιδευτικών που διαμαρτύρονταν έξω από το Μέγαρο Μουσικής όπου ο πρωθυπουργός θα μιλούσε στην εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας «4 χρόνια έργο για την Παιδεία – Αλλαγή στην πράξη».

Δείτε:

Όπου πάει ο Μητσοτάκης, προηγούνται τα ΜΑΤ που δέρνουν κόσμο! – Απίστευτο ξύλο σε εκπαιδευτικούς στο Μέγαρο Μουσικής (βίντεο)

Τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έδειξε για ακόμη μία φορά το αυταρχικό πρόσωπό της απέναντι στον κόσμο της εκπαίδευσης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζει ότι «η ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και σπουδαστών στο Μέγαρο Μουσικής χτυπήθηκε ανηλεώς και πνίγηκε στα χημικά από τις δυνάμεις της αστυνομίας».

«Την απάντηση θα την πάρουν στην κάλπη και θα είναι ηχηρή» τονίζει αναφερόμενος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Υπενθυμίζεται ότι όπως μετέδωσε νωρίτερα ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαντωνίου εκπαιδευτικοί, σπουδαστές δραματικών σχολών που τελούν υπό κατάληψη και μέλη φοιτητικών συλλόγων, χτυπήθηκαν πάρα πολύ άσχημα, καθώς τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και «βάραγαν στο ψαχνό».

ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Ανάγκη απαλλαγής της Εκπαίδευσης από το καταστροφικό δίδυμο Μητσοτάκη – Κεραμέως

«Με βασικούς… προσκεκλημένους τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι ξυλοκόπησαν άγρια τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς και φοιτητές, η κυβέρνηση της βίας και του αυταρχισμού στην εκπαίδευση γιόρτασε. όπως της ταιριάζει, το “έργο” της κατεδάφισης της δημόσιας εκπαίδευσης, στο οποίο διαπρέπει» τονίζει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταγγέλλοντας την απρόκλητη επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. τους ξυλοδαρμούς και το κυνηγητό στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής.

«Τα σημερινά επεισόδια υπογραμμίζουν για μια ακόμη φορά πόσο επείγουσα ανάγκη είναι η απαλλαγή της Εκπαίδευσης από το καταστροφικό δίδυμο Μητσοτάκη – Κεραμέως» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται ότι «αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα και μια νέα  κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα καταργήσει όλους τους εκτρωματικούς αντιεκπαιδευτικούς νόμους της ΝΔ, επαναφέροντας την ηρεμία και την ομαλότητα στο χώρο της Παιδείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε για ακόμη μία φορά το αυταρχικό της πρόσωπο απέναντι στον κόσμο της εκπαίδευσης.

Η ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και σπουδαστών στο Μέγαρο Μουσικής χτυπήθηκε ανηλεώς και πνίγηκε στα χημικά από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Αυτά είναι τα “κατορθώματα” Μητσοτάκη – Κεραμέως στην Παιδεία αυτά τα τέσσερα χρόνια: ιδιωτικοποίηση παντού, προώθηση πελατείας στα ιδιωτικά κολλέγια και καταστολή.

Την απάντηση θα την πάρουν στην κάλπη και θα είναι ηχηρή».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί