Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο νομό Λασιθίου

Τους υποψηφίους του για νομό Λασιθίου παρουσίασε σήμερα το ΚΚΕ, με συνέντευξη Τύπου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ 2023

  1. Δαλαβέρου – Καρύδη Ειρήνη 

Συνταξιούχος Υπάλληλος Αγροτικής Τράπεζας 

Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου 

  1.  Δερμιτζάκης Κωστής 

Συνταξιούχος Φαρμακοποιός  

Λογοτέχνης 

Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου

  1. Συμεωνίδης Συμεών 

Οικονομολόγος-Λογιστής

Μέλος της ΕΠ Κρήτης και Γραμματέας της ΤΕ Λασιθίου του ΚΚΕ

Δημοτικός Σύμβουλος Σητείας 

  1. Φραγκοπούλου Μαρία 

Ιδιωτική υπάλληλος 

Απόφοιτη  Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ 

Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ελούντας και αντιπρόσωπος στην Ένωση Γονέων Αγίου  Νικολάου

Στη συνέντευξη τονίστηκαν εκ μέρους της ΤΕ Λασιθίου, από τον Ανδρέα Κοκοσάλη, μέλος της Γ.Π. Κρήτης του ΚΚΕ

Απευθυνόμαστε στους Λασιθιώτες και τις Λασιθιώτισσες:

Σε όλους κι όλες που συμπορευτήκαμε μαζί στους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια. Σε κάθε εργαζόμενο, βιοπαλαιστή αγρότη, αυτοαπασχολούμενο επιχειρηματία και νέο που δε συμβιβάζεται με τη φτώχεια, τη μιζέρια, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, για τα οποία ευθύνονται τα κόμματα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και το σάπιο σύστημα που υπηρετούν. Σε όλους αυτούς που θέλουν να ζήσουν στον τόπο τους απολαμβάνοντας μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ: Ή θα είναι δυνατός ο λαός με ισχυρό ΚΚΕ ή θα είναι δυνατή η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση και ο λαός αδύναμος.

Σήμερα επιστρατεύονται νέοι και παλιοί εκβιασμοί απέναντι στον λαό για να τον εγκλωβίσουν σε πλαστά διλήμματα, σε δοκιμασμένες και χρεοκοπημένες συνταγές!

Η «σταθερότητα» που ευαγγελίζεται η ΝΔ, είναι αυτή που οδηγεί στην «αστάθεια» και τα εκρηκτικά προβλήματα για τον λαό, με τον μισθό να τελειώνει ως τις 15 κάθε μήνα, με την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια, το εισόδημα του αγρότη και του επαγγελματία να εξανεμίζεται από  τις υψηλές τιμές σε εφόδια, πρώτες ύλες και τα χρέη. Η «σταθερότητα» των εκάστοτε κυβερνήσεων οδήγησε στη σημερινή κατάσταση, όπου «τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται…», αφού στο όνομά της συνεχίζεται η αντιλαϊκή επίθεση.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει το αφήγημα μιας μούφα «προοδευτικής κυβέρνησης». Όμως στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπηρετήσει την ίδια αντιλαϊκή σταθερότητα ως κυβέρνηση. Έχει βάλει πλάτη στη διακυβέρνηση της ΝΔ ψηφίζοντας το 50% των νομοσχεδίων της όντας αντιπολίτευση, ανταποδίδοντας έτσι τη στήριξη που του έδωσαν ΝΔ&ΠΑΣΟΚ το 2015 για να ψηφίσουν από κοινού το 3ο μνημόνιο.

Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, το οποίο ψήφισε το 70% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ και είναι πρόθυμο την επόμενη μέρα να στηρίξει είτε τη ΝΔ είτε το ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμα αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Τα άλλα κόμματα, ΜέΡΑ25, Ελληνική Λύση, δεν αμφισβητούν τους παράγοντες που συνθέτουν το πολιτικό πρόβλημα της χώρας και του λαού.

Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι από χέρι αντιλαϊκή … Γι’ αυτό μία επιλογή έχουμε: να απορρίψουμε τους εκβιασμούς και τα διλήμματα, τα αντιλαϊκά σενάρια των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και να δυναμώσουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Καλούμε το Λασιθιώτικο λαό από άκρη σε άκρη, σε όλο το Νομό να απορρίψει όλους τους αυτόκλητους σωτήρες  νέους και παλιούς που ξεπροβάλλουν στα ψηφοδέλτια των άλλων Κομμάτων. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

 Όλοι τους δοκιμασμένοι, υποκλίνονται στην πολιτική της ΕΕ, στους κανόνες τις αγοράς, στην «πράσινη ανάπτυξη», το ΝΑΤΟ, δηλαδή στην πολιτική και τους όρους που φέρνουν τον λαό σε όλο και πιο δύσκολη θέση, σε εμπλοκή σε πολεμικά σενάρια. Υπόσχονται ανάπτυξη για τον τόπο μας, αλλά στα συντρίμμια αυτής της ανάπτυξής:

– βρίσκονται οι χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που εργάζονται μέσα στην ανασφάλεια, με «ευέλικτες» συμβάσεις, με ψαλιδισμένους μισθούς, συντάξεις και ατελείωτα ωράρια εργασίας,

– βρίσκονται οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον Τουρισμό που δουλεύουν ήλιο με ήλιο σε απαράδεκτες συνθήκες, 

– βρίσκονται  οι υγειονομικοί και οι χιλιάδες συμπολίτες μας που ψάχνουν την υγειά τους στα υποστελεχώμενα νοσοκομεία του Νομού μας, τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο όλων των κυβερνήσεων,

– βρίσκονται ακόμη και σήμερα οι σεισμοπαθείς και πλημμυροπαθείς κάτοικοι του νομού, που αδυνατούν να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους, τις μικρές επιχειρήσεις τους, 

– οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού μας, που βλέπουν το κόστος παραγωγής να γίνεται ολοένα και πιο δυσβάσταχτο,

– οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που στενάζουν κάτω από την βαριά φορολογία και έμειναν αβοήθητοι ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας.

– όλοι όσοι ασφυκτιούν από τα χρέη στις τράπεζες, επειδή τόλμησαν  κάποια στιγμή να σκεφτούν να βάλουν ένα «κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους» και τώρα κινδυνεύουν από τα κοράκια των funds και των τραπεζών να τα χάσουν όλα, μέσω των πλειστηριασμών.

– όλοι εκείνοι δηλαδή που οι ανάγκες τους δεν περιλαμβάνονται στην ανάπτυξη που ευαγγελίζονται ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική από όπου κι αν προέρχεται! Χρήσιμη μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ… Γιατί ξέρεις πού θα την βρεις!

Το ΚΚΕ είναι ασπίδα για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο! Το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στο σύστημα και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Το ΚΚΕ είναι σταθερό, δοκιμασμένο, σίγουρο. Έχει πρόγραμμα εξουσίας και διακυβέρνησης υπέρ του λαού. Γι’ αυτό και αποτελεί σήμερα την εγγύηση για μία μεγάλη εργατική – λαϊκή αντεπίθεση.

Καλούμε τους Λασιθιώτες να συμβάλλουν με την ψήφο τους, ώστε να ξαναεκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής από την Κρήτη! Άλλωστε μέσω αυτού η Κομματική μας Οργάνωση ανέδειξε και στη βουλή 100δες ζητήματα, που απασχολούν τον λαό της περιοχής όπως:

– τα αιτήματα των εργαζόμενων στους κλάδους του Επισιτισμού-Τουρισμού, των ΟΤΑ, της εκπαίδευσης, των πρώην εργαζόμενων στην ΕΑΣ Σητείας,

– τις τεράστιες ανάγκες των νοσοκομείων, του ΚΥ και των ΠΙ του νομού, την τραγική κατάσταση των δομών πρόνοιας, των γηροκομείων, της προστασία των ΑΜΕΑ,

– τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από τις ΑΠΕ,

– την ανάγκη στήριξης του εισοδήματος των βιοπαλαιστών αγροτών, των επαγγελματιών, των συνταξιούχων,

– τα αναγκαία έργα πολιτικής προστασίας (αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική θωράκιση) και αναγκαίες υποδομές (ΒΟΑΚ κτλ),

– τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, της ειδικής αγωγής, των φοιτητών του ΕΛΜΕΠΑ και της ΑΣΤΕΚ.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και στο νομό Λασιθίου αντανακλά την παραπάνω προσπάθεια. Αποτελείται από δοκιμασμένους, πρωτοπόρους λαϊκούς αγωνιστές του χεριού και του πνεύματος, που βρίσκονται σταθερά στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού και της νεολαίας.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία του Λασιθίου να κάψουν τα αντιλαϊκά σενάρια, να δώσουν απάντηση στους λογής-λογής εκβιασμούς με ΚΚΕ δυνατό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί