Συνάντηση  της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ με τον Περιφερειάρχη Κρήτης για θέματα που ταλανίζουν την Κοινότητα Προφήτη Ηλία.

Τμήμα του δρόμου Ηράκλειο-Προφήτης Ηλίας μετά τον σεισμό του Σεπτεμβρίου 2021

 Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες, είχε σήμερα (17/02/2023), κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής με επικεφαλής το Συντονιστή Δημήτρη Κλαράκη. Το κλιμάκιο συνόδευαν ο πρόεδρος της Κοινότητας Μανώλης Τσαγκαράκης, η συγκοινωνιολόγος Μαρία Σίτη και οι Γιάννης Μαραγκάκης και Γιώργος Σκουλάς από το συντονιστικό της Ο.Μ Τεμένους.  

Στην αρχή συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο πολύπαθο έργο για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων στον επαρχιακό δρόμο προς Προφήτη Ηλεία Ηρακλείου. Η αντιπροσωπεία τόνισε τις συνέπειες  οικονομικές και άλλες, που έχει για ολόκληρη την περιοχή η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του δρόμου αυτού. 

Ο Περιφερειάρχης αναλυτικά αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις του έργου που οφείλονται στην αναγκαιότητα νέων μελετών κι έργων ώστε να καλυφθούν πλήρως οι κίνδυνοι για νέες κατολισθήσεις, η αποκατάσταση να είναι πλήρης και να παρέχει ασφάλεια. Δεσμεύτηκε ότι σε δύο μήνες θα δοθεί στην κυκλοφορία με την κατάλληλη σήμανση μέρος του δρόμου και θα σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων, το δε έργο θα συνεχιστεί με εναερίτες χωρίς να παρακωλύεται η κυκλοφορία.  

Επικουρικά δεσμεύτηκε επίσης, να ολοκληρώσει με μελέτη και χρηματοδότηση της Περιφέρειας το δρόμο 2,5 χιλιομέτρων από τον προφήτη Ηλία προς το Παρθένι, ώστε να αποσυμφορηθεί η κίνηση, ιδιαίτερα των βαρέων οχημάτων. 

Το κλιμάκιο έθεσε επίσης υπόψη  του Περιφερειάρχη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι που μετακινούνται προς και από το Ηράκλειο, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Χωστού, με τον δεύτερο κυκλικό κόμβο, όπου παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω παράνομων σταθμεύσεων, αλλά και λόγω της στενότητας του οδοστρώματος, ελλιπούς σήμανσης κλπ.   

Ο Περιφερειάρχης, δήλωσε ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και ευελπιστεί να μπει σε τροχιά υλοποίησης η κατασκευή του δρόμου αυτού μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, και η Ο.Μ του κόμματος στην περιοχή, σε συνεργασία με τους τοπικούς Φορείς, θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την πορεία των έργων αυτών και θα πιέζουν για τη σωστή και έγκαιρη ολοκλήρωσή τους. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί