Ο Ν. Ηγουμενίδης με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου

Μια εξόχως εποικοδομητική συνάντηση – σύσκεψη εργασίας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. 

Επί τάπητος τέθηκαν τα ζητήματα υγείας του Νομού Ηρακλείου και ανταλλάχθηκαν ιδέες και σκέψεις αναφορικά με τις προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών για τον πολίτη.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημέρωσε για κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τον ίδιο και την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, αλλά και για την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών μέσα από τις πραγματικές ανάγκες που ανέδειξε η πανδημία για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ξεχωριστή θέση στη συζήτηση είχαν τα θέματα της υποστελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας, οι δαπάνες για την υγεία και οι αμοιβές των υγειονομικών, οι νέες δομές και υποδομές που χρειάζονται.

Συζητήθηκαν οι σχέσεις των ιδιωτών ιατρών και οι κανόνες συμμετοχής στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του ΕΣΥ. Μεταξύ των θεμάτων που επίσης τέθηκαν είναι το clawback, ζητήματα των συνταγογραφούμενων εξετάσεων, των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και εφαρμογή τους, καθώς και ζητήματα πανεπιστημιακών ιατρών- γιατρών του ΕΣΥ στις Πανεπιστημιακές κλινικές.

Ο βουλευτής συνεχάρη όλα τα μέλη του ΔΣ για την εκλογή τους και τα ευχαρίστησε για την συνάντηση, ενώ δεσμεύτηκε να συνεχίσει την επαφή με τον Ιατρικό Σύλλογο για τα θέματα της υγείας στο νομό Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί