“Σταυράκειο” Γυμνάσιο Λύκειο Ανωγείων: Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη η σύμβαση ύψους 1,65 εκ. ευρώ (φωτο-βίντεο)


Σημαντικό έργο αποκατάστασης στο «Σταυράκειο» Γυμνάσιο Λύκειο Ανωγείων με χρηματοδότηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Έργο στατικής αποκατάστασης στο «Σταυράκειο» Γυμνάσιο Λύκειο Ανωγείων, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ και αφορά τις παρεμβάσεις στατικής αποκατάστασης και ηλεκτρομηχανολογικών πρόσθετων αναγκαίων εργασιών για την ολοκληρωμένη υλοποίηση των παρεμβάσεων στο σχολείο.  

«Δημοπρατήθηκε με χρηματοδότηση του υπουργείου και σε συνεργασία με την Περιφέρεια και πιστεύουμε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμο για να διατεθεί για τα παιδιά», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης. 

Αντικείμενο του έργου που υπογράφηκε είναι η στατική ενίσχυση του σχολικού συγκροτήματος τριών κτιρίων του Γυμνασίου Λυκείου Ανωγείων και οι απαιτούμενες οικοδομικές εργασίες αποκατάστασης φθορών μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου που έπληξε την περιοχή εξαιτίας του οποίου τα κτίρια του σχολικού συγκροτήματος κρίθηκαν ακατάλληλα για την στέγαση των μαθητών.

«Ένα πολύ σπουδαίο έργο, ξεκινάει με την βοήθεια και την αρωγή της περιφέρειας Κρήτης και με τη βοήθεια της Γενικής Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκάλκο και τον Σταύρο Αρναουτάκη. Καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα με τη συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας, να έχουμε σήμερα την υπογραφή της Σύμβασης για την σεισμική ενίσχυση του Σταυράκειου Γυμνασίου Λυκείου Ανωγείων», δήλωσε ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, επισημαίνοντας πως με την χρηματοδότηση που υπάρχει από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης για τις μελέτες επέκτασης του σχολικού συγκροτήματος, οι μαθητές των Ορεινών Ανωγείων θα έχουν συνθήκες εφάμιλλες των παιδιών των πόλεων για μάθηση και για διασκέδαση.

Οι εργασίες αποκατάστασης αφορούν την κατασκευή νέας θεμελίωσης, ενίσχυση εξώστη, κατασκευή μανδύων σε υποστυλώματα, κατασκευή μανδύων σε λιθόκτιστο τοίχο και κατασκευή μανδύων σε δοκούς καθώς και όλες τις απαιτούμενες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Στην υπογραφή παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς και Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλης Ψαρουδάκης, η προϊσταμένη του τμήματος δομών-περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης Σγουρώ Μαριέττα και εκπρόσωποι της εργολήπτριας εταιρείας.

ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί