«Δάσκαλος σκυφτός, αμόρφωτος λαός»: Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί κατά της αξιολόγησης (Φωτο)

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί αντιδρώντας στο μέτρο της ατομικής αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΛΜΕ οι δάσκαλοι και οι καθηγητές προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία, με απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες να έχουν προγραμματιστεί στο σύνολο της επικράτειας.

«Καλούμε σε απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση, με πρώτο βήμα τη μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αξιολόγησης», σημείωνε η ΕΛΜΕ.

«Δεν διαπραγματευόμαστε τον παιδαγωγικό μας ρόλο και την αξιοπρέπειά μας! Κάτω τα χέρια από τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας! Δυναμώνουμε τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, μονιμοποίηση νεοδιόριστων και αναπληρωτών, στήριξη της δουλειάς μας στην τάξη», τονίζει στο δικό του κάλεσμα το ΠΑΜΕ.

Στο Ηράκλειο,πλήθος εκπαιδευτικών πλημμύρισε τους δρόμους. Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης
Φωτο: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ

«Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 15/2/23 στις 10.30πμ» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Δάσκαλοι και καθηγητές αντιδρούν στο νόμο 4823/21 και την αξιολόγηση.
Όπως σημειώνουν στη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ υπερψηφίστηκε με ποσοστό 95,5% το πλαίσιο αιτημάτων και με 100% το πρόγραμμα δράσης που εισηγήθηκε το ΔΣ της Ομοσπονδίας.

«Σας ενημερώνουμε ότι η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ υπερψήφισε με συντριπτικά ποσοστά (95,5% το πλαίσιο αιτημάτων και 100% το πρόγραμμα δράσης) την εισήγηση της ΟΛΜΕ. Ως εκ τούτου υπερψηφίστηκαν τόσο η απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση, όσο και η απεργία της 15ης Φεβρουαρίου και οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας ενάντια στην ατομική αξιολόγηση.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 15/2/23 στις 10.30πμ.

Καλούμε σε απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση, με πρώτο βήμα τη μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αξιολόγησης.

Προκηρύσσουμε 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας για τη Δευτέρα 13/2 και την Τρίτη 14/2 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ).

Τα επόμενα αναλυτικά βήματα θα βγουν άμεσα σε επόμενη ανακοίνωση.

Καλούμε σε συσπείρωση στην Ομοσπονδία και σε δυναμικό αγώνα για να ανατρέψουμε το νόμο 4823/21 και την αξιολόγηση».

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Συνάδελφοι , σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στην πανεκπαιδευτική απεργία Τεταρτη 15 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας , ωρα 11.00 π.μ.Σας στέλνουμε συνημμένα Α. Την απόφαση της  Γενική Συνέλευσης των Προέδρων για την ανατροπή υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησηςΒ.  2 έγγραφα για την υλοποίηση της απόφασης  της  Γενική Συνέλευσης των Προέδρων: α) Βήματα για την Απεργία.Αποχή  από την αξιολόγηση β) Δήλωση συμμετοχής στην Α.Α.Γ. ΑΦΙΣΑ ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΑΦΙΣΑ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

  • Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ. ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΠΑΛΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ
  • ΚΑΤΩ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

                                                                                     ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ.

                                                            ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11:00 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί