Αρχαιολόγοι: Γιούχαραν τον Μητσοτάκη έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (βίντεο)

Ο Σύλλογος Αρχαιολόγων συμμετείχε δυναμικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την μελέτη επέκτασης και αναβάθμισης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα το απόγευμα έξω από το Μουσείο, όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε εκείνη την ώρα, στην εκδήλωση για την παρουσίαση της μελέτης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Πηγή: avgi.gr
Πηγή: avgi.gr
Πάνο με μήνυμα προς Μητσοτάκη για την επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Πηγή: avgi.gr

Με ντουντούκες, συνθήματα και την Ανοιχτή Ορχήστρα οι διαδηλωτές εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για το σχέδιο, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα.

«Και τώρα ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει, κρατήστε τα μουσεία και διώξτε την Μενδώνη» ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν ενώ οι διαδηλωτές γιούχαραν τον πρωθυπουργό κατά την άφιξή του.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, λόγω της χθεσινής 24ώρης απεργίας του Σωματείου Αρχαιολόγων ματαιώθηκε η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. 

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά στο κτίριο του ΥΠΠΟΑ στη Μπουμπουλίνας, με τη συμμετοχή του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής Στερεάς και Νήσων, τα μέλη του οποίου πραγματοποίησαν στάση εργασίας. 

Ακολούθησε πορεία προς το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο, βάσει των όσων κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι απεργοί – υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, είχε περικυκλωθεί από την αστυνομία.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων προσθέτει στην ανακοίνωση ότι «η εικόνα του κεντρικού δημόσιου Μουσείου της χώρας με αστυνομικούς στο περιστύλιο και τα ΜΑΤ στον κήπο είναι η θλιβερή εικόνα από το μέλλον που ετοιμάζει για τα μουσεία ο κατάπτυστος νόμος του ΥΠΠΟΑ».

Τονίζει δε ότι «παλεύουμε για δημόσια Μουσεία ανοιχτά σε όλους και όχι μουσεία-κυβερνητικά υποχείρια παραδομένα στην εμπορευματοποίηση και στην οικονομική ελίτ της χώρας.».

Πανό με το σύνθημα «Πωλειτισμός» στην διαδήλωση έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Πηγή: avgi.gr
Διαμαρτυρία Συλλόγου Αρχαιολόγων για την επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείο
Πηγή: avgi.gr
Διαδηλωτής μπροστά σε πανό για ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Πηγή: avgi.gr
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Πηγή: avgi.gr
Διαδηλωτές με πανό έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Πηγή: avgi.gr

Για τις σημερινές κινητοποιήσεις κάλεσε «όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους και όλο τον κόσμο του πολιτισμού σε κοινή κινητοποίηση για την υπεράσπιση του πολιτισμού και των εργαζόμενων του».

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Παπαντωνίου

ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί