Στο πλευρό των εκπαιδευτικών για την αυριανή απεργία κατά της αξιολόγησης η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Ηρακλείου

Eπιστολή – στήριξης προς τους εκπαιδευτικούς για την αυριανή απεργία κατά της αξιολόγησης, εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου.Η Ένωση Συλλόγων καλεί γονείς και Συλλόγους Γονέων να στηρίξουν την απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών τη Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 στην Πλατεία Ελευθερίας 11:00 το πρωί.

Στην επιστολή αναφέρεται αναλυτικά:

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ηρακλείου καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς 

Να μην υποκύψουν!!

Να μην αποδεχτούν να γίνουν συνένοχοι στα σχέδια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για το «νέο σχολείο», την «αξιολόγηση», τόσο την ατομική τους, όσο και της σχολικής μονάδας!!

Τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις διαδοχικά παίρνουν μια σειρά μέτρα, ψηφίζουν μια σειρά νομοσχέδια, ακόμη και με τα σχολεία κλειστά, όπως περιπτώσεις με τα διαδοχικά lockdown, που οδηγούν σε ένα σχολείο των διαχωρισμών, της αμορφωσιάς, της υποχρηματοδότησης.

Θέλουμε εκπαιδευτικούς για τα παιδιά μας που δεν θα σκύβουν το κεφάλι, που το πρώτο και καλύτερο μάθημα που θα παραδώσουν στα παιδιά μας είναι ότι οι ίδιοι δεν παραδίδονται!! Δεν θα γίνουν έρμαια των αντιδραστικών και αντιεκπαιδευτικών «νόμων», δεν θα ανεχτούν εκφοβισμούς και προσβολές από διευθυντικά και άλλα στελέχη της εκπαίδευσης, δεν θα ανεχτούν τα σχολεία από χώροι εκπαίδευσης, μόρφωσης και ανάπτυξης ολοκληρωμένης προσωπικότητας των μαθητών, να γίνουν ακόμα περισσότερο ατελείωτα εξεταστικά κέντρα.

Θέλουμε εκπαιδευτικούς που θα παλεύουν για ένα πραγματικά ενιαίο 12χρονο σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Θέλουμε εκπαιδευτικούς που θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά και όχι το αίσχος που επικρατεί με τους αναπληρωτές- νομάδες, με τσακισμένους μισθούς και εργασιακή ανασφάλεια.

Συνεχίστε να παλεύετε με συνέπεια και συνέχεια!!

Εμείς οι γονείς θα είμαστε στο πλάι σας, τα παιδιά μας, οι μαθητές σας, θα είναι στο πλάι σας, περήφανοι για τον αγώνα που δίνετε, όχι μόνο για σας, αλλά για όλους εμάς!!

Κάντε πράξη αυτό που λέει ο λαός μας «με όποιο δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις». Και εμείς οι γονείς, θέλουμε δασκάλους να μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά μας, αλλά μέσα σε σύγχρονα και ασφαλή κτίρια, με όλες τις αναγκαίες υποδομές, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος, χωρίς χορηγούς και ΣΔΙΤ, σωστά βιβλία που θα παρέχουν ολοκληρωμένη γνώση και όχι ασύνδετες και άχρηστες πληροφορίες και «δεξιότητες».

Όσο για όλους αυτούς που λυσσομανούν εναντίον σας για την «αξιολόγηση»  σας, εδώ ταιριάζει ένα άλλο γνωμικό «Δάσκαλε που διδάσκεις και νόμο δεν κρατείς». Αυτοί  «αξιολογήθηκαν» από όλους εμάς και πήραν ΜΗΔΕΝ!

Καλούμε όλους τους γονείς, τους Συλλόγους Γονέων να στηρίξουν την απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών τη Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 στην Πλατεία Ελευθερίας 11:00 το πρωί.!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί