Στο πλευρό των εκπαιδευτικών οι οικοδόμοι Ηρακλείου

Την συμπαράστασή του στον αγώνα των εκπαιδευτικών εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, ενόψει της αυριανής πανεκπαιδευτικής απεργίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των δασκάλων και των καθηγητών που αγωνίζονται για την μόρφωση των παιδιών μας, για ζωή με δικαιώματα.

Η κυβέρνηση, παραμονές εκλογών, αποφάσισε να κλιμακώσει την επίθεση. Πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις εδώ και 40 χρόνια, από τις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, που από κοινού έχουν υιοθετήσει. Αναπαράγει για τον σκοπό αυτό τα ίδια και τα ίδια ψέματα, όπως και όλες οι κυβερνήσεις, που επιχείρησαν να περάσουν διαχρονικά τα ίδια μέτρα, όπως η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ συνεχίζουν και εντείνουν το έργο απαξίωσης του δημόσιου σχολείου. Προχωρούν στην ολοκλήρωση εφαρμογής του νόμου με την υλοποίηση της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, στηριγμένης στη σαθρή διαδικασία της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, την οποία ο κλάδος των εκπαιδευτικών  με τη στάση του απέτρεψε.

Κι αυτοί σάς θέλουν σκυφτούς, φοβισμένους! Με δείκτες και παραδείκτες, που είναι αδύνατον να πιαστούν, αλλά και να μετρήσουν ουσιαστικά το πολυσύνθετο παιδαγωγικό έργο μέσα στην σχολική τάξη. Με μια διαδικασία παρωδία που μόνο πρόοδο δε σηματοδοτεί!

Αν ενδιέφερε την κυβέρνηση (και όλες τις προηγούμενες) η ποιότητα της Εκπαίδευσης, θα ικανοποιούσε όσα ζητούμε εδώ και δεκαετίες εκπαιδευτική κοινότητα και εργαζόμενοι, μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη, κάλυψη των κενών με μονιμοποίηση αναπληρωτών, γενναία χρηματοδότηση και τόσα άλλα. Αντίθετα, όλη η κοινωνία έχει δει τα έργα και τις ημέρες της “αξιολογημένης” κυβερνητικής πολιτικής!

Είμαστε μαζί σας, γιατί ξέρουμε ότι  παλεύετε κάθε μέρα για τη μόρφωση των παιδιών μας, μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί