Καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Γάζι – Τρεις τραυματίες (Βίντεο & φωτο)

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον κεντρικό δρόμο του Γαζίου με τρεις τραυματίες από ανταλλαγή πυροβολισμών.

Οι πληροφορίες της Φωνής Μαλεβιζίου αναφέρουν ότι είχε προηγηθεί καταδίωξη μεταξύ αστυνομικών και ύποπτου, ο οποίος βρίσκονταν σε τζιπ, και σε έλεγχο των ανδρών της ΕΛΑΣ άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους. Οι αστυνομικοί φέρεται να ανταπέδωσαν τα πυρά. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ο δράστης, ένας αστυνομικός και ένας πελάτης καφετέριας.

Στο κέντρο του Γαζίου επικράτησε πανικός, με τους κατοίκους να πετάγονται έντρομοι από τα σπίτια τους και τα γύρω καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερες από δέκα σφαίρες έπεσαν στο σημείο.

Οι δύο τραυματίες – αστυνομικός και πελάτης- παραλήφθηκαν αρχικά από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο και ο δράστης του αιματηρού επεισοδίου.

Από τους πυροβολισμούς έσπασαν τζαμαρίες σε διπλανά καταστήματα.

Δείτε φωτογραφίες του Κώστα Μεταξάκη (imageonline.gr) από το σημείο:

H ανακοίνωση της αστυνομίας

Η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία για το περιστατικό αναφέρει αναλυτικά:

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2023  στο Ηράκλειο,  κατά τη διάρκεια σύλληψης 35χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για ληστεία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου δέχτηκαν πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και ενός πολίτη και ανταπέδωσαν τραυματίζοντας τον.

Ο δράστης συνελήφθη ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  φυσίγγια, όπλο (τα οποία κατείχε χωρίς τη νόμιμη άδεια) και ποσότητα ναρκωτικών.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί