Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο Ηράκλειο

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας η Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των υποψήφιων Βουλευτών του ΚΚΕ στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά η εισηγητική ομιλία της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ:

Απευθυνόμαστε στους Ηρακλειώτες και Ηρακλειώτισσες:

Σε όλους και όλες αυτούς που συμπορευτήκαμε στους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια.

Σε κάθε εργαζόμενο, βιοπαλαιστή αγρότη, αυτοαπασχολούμενο επιχειρηματία και νέο που δεν εμπιστεύεται τα αστικά κόμματα. Σε όσους απαντάνε στις δημοσκοπήσεις «κανένας» στο ερώτημα για την «καταλληλόλητα» της επόμενης κυβέρνησης. Γεγονός που αναδεικνύει ότι σε μεγαλύτερα τμήματα του λαού γίνεται πιο φανερό πως μέσα στα όρια αυτής της πολιτικής δεν μπορεί να υπάρξει λύση στα οξυμένα προβλήματά τους.

Σε όσους αμφισβητούν το μονόδρομο της ενσωμάτωσης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι το πιο ηχηρό ΟΧΙ, η πιο συνεπής ψήφος ενάντια σε αυτές τις «συμμαχίες», γιατί είναι η μόνη που στέλνει το μήνυμα της απεμπλοκής κι αποδέσμευσης της χώρας από αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Στους νέους και τις νέες, που ζουν σε συνθήκες «διαρκούς κρίσης». Παλιότερα με τα μνημόνια, μετά με την πανδημία, τώρα με την ακρίβεια, τον πόλεμο, την ανασφάλεια. Ειδικά στους εκατοντάδες μαθητές που ψηφίζουν πρώτη φορά και τους φοιτητές που ανέδειξαν την Πανσπουδαστική πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια πέρυσι μετά από 36 χρόνια.  Που έχουν πάρει την απόφαση να βγουν πιο δυναμικά στον αγώνα.

Στους νέους και τις νέες, στις γυναίκες που αγανακτούν με τη βία, το ρατσισμό και τη σαπίλα του συστήματος.

Στα μεγάλα τμήματα του λαού που βλέπουν στο πλευρό τους το ΚΚΕ ως δοκιμασμένη αξιόπιστη μαχητική δύναμη, σε όλες τις συνθήκες!

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ: Ή θα είναι δυνατός ο λαός με ισχυρό ΚΚΕ ή θα είναι δυνατή η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση και ο λαός αδύναμος.

Σήμερα επιστρατεύονται νέοι και παλιοί εκβιασμοί απέναντι στον λαό για να τον εγκλωβίσουν σε πλαστά διλήμματα, σε δοκιμασμένες και χρεοκοπημένες συνταγές!

Η «σταθερότητα» που ευαγγελίζεται η ΝΔ, είναι αυτή που οδηγεί στην «αστάθεια» και τα εκρηκτικά προβλήματα για τον λαό, με τον μισθό να τελειώνει ως τις 15 κάθε μήνα, με την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια, το εισόδημα του αγρότη και του επαγγελματία να εξανεμίζεται από  τις υψηλές τιμές σε εφόδια, πρώτες ύλες και τα χρέη. Η «σταθερότητα» των εκάστοτε κυβερνήσεων οδήγησε στη σημερινή κατάσταση, όπου «τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται…», αφού στο όνομά της συνεχίζεται η αντιλαϊκή επίθεση.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει το αφήγημα μιας μούφα «προοδευτικής κυβέρνησης». Όμως στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπηρετήσει την ίδια αντιλαϊκή σταθερότητα ως κυβέρνηση. Έχει βάλει πλάτη στη ΝΔ ψηφίζοντας το 50% των νομοσχεδίων της όντας αντιπολίτευση. 

Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που παίζει ως κόμμα μπαλαντέρ και το οποίο ψήφισε το 70% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ.

Η συνταγή κάθε επόμενου κυβερνητικού προγράμματος έχει τα ίδια συστατικά: Τις δεσμεύσεις στην ΕΕ, στους επιχειρηματικούς ομίλους, στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ που προκαλούν ασφυξία στη ζωή του λαού. Υπόσχονται στον λαό ότι θα συνεχίζει να πληρώνει αλλά από άλλη τσέπη…

Τα άλλα κόμματα, ΜέΡΑ25, Ελληνική Λύση, δεν αμφισβητούν τους παράγοντες που συνθέτουν το πολιτικό πρόβλημα της χώρας και του λαού.

Καλούμε τον Ηρακλειώτικο λαό από άκρη σε άκρη, σε όλο το Νομό να απορρίψει όλους τους αυτόκλητους σωτήρες  νέους και παλιούς που ξεπροβάλλουν στα ψηφοδέλτια των άλλων Κομμάτων. Όλοι τους δοκιμασμένοι, υποκλίνονται στην πολιτική της ΕΕ, στους κανόνες τις αγοράς, στην «πράσινη ανάπτυξη», δηλαδή στην πολιτική και τους όρους που φέρνουν τον λαό σε όλο και πιο δύσκολη θέση. Υπόσχονται ανάπτυξη για τον τόπο μας, αλλά στα συντρίμμια αυτής της ανάπτυξής:

-βρίσκονται οι χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που εργάζονται μέσα στην ανασφάλεια, με «ευέλικτες» συμβάσεις, με ψαλιδισμένους μισθούς, συντάξεις και ατελείωτα ωράρια εργασίας.

-βρίσκονται ακόμη και σήμερα οι σεισμοπαθείς κάτοικοι των δήμων Αρκαλοχωρίου και Αρχανών – Αστερουσίων, που αδυνατούν να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους. 

-οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι στους Δήμους Μαλεβιζίου και Χερσονήσου, που περιμένουν ακόμη τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές των περιουσιών τους.

-οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον Τουρισμό που δουλεύουν ήλιο με ήλιο σε απαράδεκτες συνθήκες. 

-οι υγειονομικοί και οι χιλιάδες συμπολίτες μας που ψάχνουν την υγειά τους στα υποστελεχώμενα νοσοκομεία του Νομού μας.

-οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού μας, που βλέπουν το κόστος παραγωγής να γίνεται ολοένα και πιο δυσβάσταχτο.

– οι ελεύθεροι επαγγελματίες που στενάζουν κάτω από την βαριά φορολογία και έμειναν αβοήθητοι ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας.

– όλοι όσοι ασφυκτιούν από τα χρέη στις τράπεζες, επειδή τόλμησαν  κάποια στιγμή να σκεφτούν να βάλουν ένα «κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους» και τώρα κινδυνεύουν από τα κοράκια των funds και των τραπεζών να τα χάσουν όλα.

Καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική από όπου κι αν προέρχεται! Χρήσιμη μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ… Γιατί ξέρεις πού θα την βρεις!

Το ΚΚΕ είναι ασπίδα για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο! Το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στο σύστημα. Έχει σχέδιο διεξόδου υπέρ του λαού. Γι’ αυτό και αποτελεί σήμερα την εγγύηση για μία μεγάλη εργατική – λαϊκή αντεπίθεση.

Ιδιαίτερα στον νομό μας με έναν εκλεγμένο Κομμουνιστή Βουλευτή την τετραετία που διανύουμε, θέσαμε, με περισσότερες από 1100 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στη Βουλή, τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις του λαού μας.

Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση κινείται το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και στο Ηράκλειο. Αποτελείται από δοκιμασμένους αγωνιστές του χεριού και του πνεύματος, πρωτοπόρους εργάτες, υπαλλήλους, αυτοπασχολούμενους επιχειρηματίες, στο οποίο επικεφαλής είναι ο σύντροφος Μανώλης Συντυχάκης, νυν βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Δήλωση Μανώλη Συντυχάκη

Με νέα ορμή, αποφασισμένοι, από πολύ καλύτερες θέσεις, με ένα μάχιμο ψηφοδέλτιο, με ωριμότητα, ιδεολογική και πολιτική επάρκεια μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, μπαίνουμε στην  επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ο στόχος ένας

Ισχυροποίηση του ΚΚΕ, επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή από την Κρήτη και από καλύτερες θέσεις, την επομένη κιόλας των εκλογών, να φουντώσει η μεγάλη εργατική – λαϊκή αντεπίθεση για νέες κατακτήσεις στο σήμερα και κυρίως για την προοπτική, την πραγματική λαϊκή νίκη και ανατροπή, με τον λαό πρωταγωνιστή, για την δική του εξουσία και το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό.

Στην Κρήτη, στο Ηράκλειο, η μία και μοναδική βουλευτική έδρα του ΚΚΕ, αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο. Ασκήσαμε πίεση στην Κυβέρνηση για την απόσπαση μέτρων ελάφρυνσης για την ανακούφιση όλων όσοι υποφέρουν, αποκαλύψαμε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΜΕΡΑ25, του ακροδεξιού Βελόπουλου. Απόδειξη της υποκρισίας τους, η στήριξη των περισσότερων νομοσχεδίων της ΝΔ και η σύσσωμη άρνησή τους να αποδεχτούν  τροπολογίες του ΚΚΕ που ανακουφίζουν το λαό από τα βάσανα που το έχουν φορτώσει.

Σ’ αυτό το καθήκον δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις, και εγώ από τη θέση ευθύνης,  ως βουλευτής του ΚΚΕ, εκπροσωπώντας – μέσα κι έξω από τη βουλή – τα συμφέροντα των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων – ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων, των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του νομού Ηρακλείου και όλης της Κρήτης.

Πραγματοποιήσαμε πάνω από 1100 Ερωτήσεις, Επίκαιρες Ερωτήσεις και Αναφορές με τα αιτήματα Σωματείων, αγροτικών συλλόγων, κοινωνικών φορέων. Σταθήκαμε μαχητικά με συνέπεια και σοβαρότητα στο καθήκον της διεκδίκησης  για τους εργαζόμενους τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία της Κρήτης. 

Αξίζει να μας εμπιστευτεί εκ νέου ο λαός του Ηρακλείου, της Κρήτης, όλης της χώρας. Να αυξηθούν οι έδρες του ΚΚΕ, να κοκκινίσουν τα έδρανα στη βουλή.

Αν η σκέψη των εργαζομένων είναι ότι αξίζει η επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή από το Ηράκλειο, καθώς και η συνολική στήριξη του ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν δεν συμφωνούν όλοι και σε όλα μαζί του, τότε ας πάνε στην κάλπη με το κόκκινο ψηφοδέλτιο! Είναι στάση αναγνώρισης του καθοριστικού ρόλου του ΚΚΕ και πράξη ευθύνης απέναντι στο λαό και τον τόπο συνάμα.

Να ενισχύσουν το ΚΚΕ κόντρα στα ψευδοδιλλήματα των σταθερών ή προοδευτικών κυβερνήσεων, κόντρα στη λογική του μικρότερου κακού. Για να είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη μέρα, να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, την αλήθεια, για να ανοίξουμε το δρόμο για ένα πιο φωτεινό μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Οι υποψήφιοι βουλευτές

1. Συντυχάκης Εμμανουήλ

Κοινωνιολόγος. Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ. 

2. Ανδρουλάκη Κρυσταλένια (Λίνα)

Δρ. Χημικός σε μεγάλη βιομηχανία πλαστικών, Μέλος Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Αη Γιάννη Ηρακλείου.

3. Γωνιανάκης Γιάννης

Οικοδόμος, Μέλος ΓΣ ΓΣΕΕ, πρόεδρος τους Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, μέλος  του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

4. Δουλουφάκης Δημήτρης 

Φαρμακοποιός – οπτικός, μέλος Δ.Σ. Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αντιπρόεδρος ΔΣ Ένωσης Γονέων Μαθητών Ηρακλείου, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 15ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

5. Κυπραίου Μαρία 

Τεχνολόγος Γεωπόνος, αυταπασχολούμενη, μέλος της ομάδας γυναικών Ηρακλείου (ΟΓΕ).

6. Μαργαρίτης Γιώργος 

Ιστορικός, αφυπηρετήσας Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του ΑΠΘ, Επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

7. Πετράκη Θάλεια 

Πολιτικός Μηχανικός Δομικών Έργων αυταπασχολούμενη, μέλος Δ.Σ. Ομάδας Γυναικών (ΟΓΕ) Ηρακλείου.

8. Σαλούστρος Δημόκριτος

Υπάλληλος σε εταιρία Πληροφορικής, Μέλος του Δ.Σ. του  Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

9. Σοφίου Βαγγέλης

Ξενοδοχοϋπάλληλος, Μέλος του Δ.Σ. του  Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Ξεν/λων Ν. Ηρακλείου.

10. Σφακιανάκης Μιχάλης

Δικηγόρος, Θεατρικός Συγγραφέας, Υποψήφιος πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ηρακλείου στις τελευταίες εκλογές.

11. Χουστουλάκη Γενοβέφα

Φιλόλογος Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, Περιφερειακή Σύμβουλος Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, μέλος της Ομάδας Γυναικών (ΟΓΕ) Μοιρών. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί