Το ΜΕΡΑ25 για την κινητοποίηση στο Ηράκλειο: Ο λαός της Κρήτης μίλησε για το Μουσείο

Ανακοίνωση των Οργανώσεων Βάσης Κρήτης του ΜέΡΑ25 σχετικά με τη μεγάλη σημερινή κινητοποίηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και την εισαγωγή προς ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού για τη μετατροπή των Μουσείων σε ΝΠΔΔ.

Ο λαός της Κρήτης μίλησε για το Μουσείο

Ακόμα και να την ψηφίσετε, η ιδιωτικοποίηση των Μουσείων απορρίπτεται στη συνείδηση της κοινωνίας.

Η σημερινή μαζική κινητοποίηση των πολιτών του Ηρακλείου, με μπροστάρηδες τους εργαζόμενους του Αρχαιολογικού Μουσείου έδωσε την πιο ηχηρή απάντηση στα σχέδια της κυρίας Μενδώνη και της Μητσοτάκης Α.Ε. ως προς την ιδιωτικοποίηση του Πολιτισμού και των Αρχαιοτήτων. 

Το κάλεσμα προς την κοινωνία από τους αρχαιολόγους, αρχαιοφύλακες, συντηρητές, τεχνίτες και όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων στο Μουσείο βρήκε τεράστια ανταπόκριση από τον λαό της Κρήτης που κατανοεί πλήρως τα σχέδια που απεργάζεται η κυβέρνηση για εισβολή των ιδιωτών στη μουσειακή πολιτική. Πάντα με γνώμονα το κέρδος και την εμπορική αξιοποίηση των αρχαιοτήτων, ξεχνώντας τη μορφωτική και εκπαιδευτική αποστολή των μουσείων.

Οι μαθητές, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι οικοδόμοι, οι μηχανικοί, η αυτοδιοίκηση ακόμα και η τοπική εκκλησία έστειλαν με τη συμπαράστασή τους το πιο σημαντικό μήνυμα.

Ακόμα και να περάσει το νομοσχέδιο από τη Βουλή, στη συνείδηση του λαού έχει απορριφθεί και γιαυτό δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Το ΜέΡΑ25 θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, στην Κρήτη, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη για την επιστροφή των πέντε σημαντικότερων μουσείων στον Οργανισμό του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την χάραξη μουσειακής πολιτικής έναντι των «αρεστών και αρίστων» που πρόκειται σε λίγες μέρες να πατήσουν το πόδι τους στα μουσεία μέσω των νέων Διοικητικών Συμβουλίων που σχεδιάζει η κυρία Μενδώνη. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί