Ευ. Τσακαλώτος από την Κρήτη: Έχουμε μια κυβέρνηση που έχει πελατειακές σχέσεις με έναν όλο και πιο στενό κύκλο πελατών

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την μείωση της διαφοράς. Κλείνει μέρα με τη μέρα η ψαλίδα»

Στο ZARPA RADIO 89,6 και τον Δημήτρη Παππά, μίλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  που βρέθηκε στα Χανιά για την παρουσίαση του βιβλίου του «Με την πλάτη στον τοίχο». Όπως ανέφερε, υπάρχει ανάγκη για ριζική ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας ενώ τόνισε πως μετεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συνεργασία όλων των προοδευτικών κομμάτων.

«Θα βγάλουμε τα ψηφοδέλτια πολύ σύντομα. Έχουμε ένα πρόγραμμα που απευθύνεται και στο ΠΑΣΟΚ και στο ΚΚΕ και στο ΜΕΡΑ25. Εμείς λέμε ότι οι προοδευτικοί πολίτες δεν μπορούν να μείνουν στον καναπέ» τόνισε, σημειώνοντας πως η προεκλογική αντιπαράθεση είναι θεμιτή καθώς το κάθε κόμμα επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση: «Δεν περιμένω προεκλογικά να μας στέλνουν καρδούλες. Αλλά μετά τις εκλογές θα μπει ένα μεγάλο δίλημμα: Είμαστε όλοι μαζί να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό; Είμαστε όλοι μαζί να ανασυγκροτήσουμε τα νοσοκομεία μας;» ανέφερε.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως είναι «μεγάλο πρόβλημα η ακρίβεια, μεγάλο πρόβλημα αυτό που γίνεται με τα σπίτια και τα funds, μεγάλο πρόβλημα το σούπερ μάρκετ, χρειάζονται άμεσες απαντήσεις και για τα βραχυπρόθεσμα αλλά και για να μπει η κοινωνία και η οικονομία σε στέρεες βάσεις.

Παράλληλα, εκτίμησε πως «η ΝΔ έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος, έχει υποτιμήσει το θέμα των υποκλοπών, νομίζει πως δεν αφορά τον κόσμο η δημοκρατία» υπογραμμίζοντας πως «σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα θα είχε παραιτηθεί η Κυβέρνηση».

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την μείωση της διαφοράς. Κλείνει μέρα με τη  μέρα η ψαλίδα.

Οικονομία, κοινωνία, δημοκρατία πάνε μαζί, όλο αυτό συνδέεται (…) Εμείς έχουμε αυτή τη στιγμή μια κυβέρνηση που έχει πελατειακές σχέσεις με έναν όλο και πιο στενό κύκλο πελατών.» σημείωσε.

Ειδική αναφορά έκανε στην απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου που ανοίγει τον δρόμο σε χιλιάδες πλειστηριασμούς:  «Το αφήγημα της Κυβέρνησης ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε τα funds δεν στέκει. Μέχρι το 2019 δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός.

Εμείς αναγκάζαμε να προηγείται απευθείας διαβούλευση με τον δανειολήπτη, να του καταθέτουν μια δεσμευτική προσφορά έναν χρόνο πριν το πλειστηριασμό. Αυτά όλα τα προσπέρασαν με πολιτική ευθύνη της Κυβέρνησης» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας ότι «μέσα στην ανασυγκρότηση του αστικού καπιταλισμού που υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, το μεγάλο ψάρι πρέπει να φάει το μικρό. Η στέγη είναι δικαίωμα – πρέπει να γίνει μια τράπεζα στέγης να απαντηθεί κοινωνικά το θέμα. Η κυβέρνηση δίνει αγοραίες λύσεις. Κανείς δεν πρέπει να μείνει στον δρόμο».

Παράλληλα, σημείωσε πως «η ανάπτυξη από μόνη της δεν φτάνει, καθώς και το 2007 και το 2008 υπήρχε ανάπτυξη αλλά η χώρα χρεοκόπησε. Η ανάπτυξη για να είναι βιώσιμη πρέπει να στηρίζεται σε ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο. Μας λένε ότι αυξάνονται οι εξαγωγές. Ναι αλλά αυξάνονται ραγδαία και οι εισαγωγές. Το ισοζύγιο παραμένει ελλειμματικό.» τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί